קציצות עם זיתים כשרות לפסח
המטבח המרוקאי עשיר בתבשילים ובקציצות מכל סוג אפשרי, ואין מטבח מרוקאי ללא סיר של קציצות קטנות ונימוחות ברוטב אדום עשיר וסמיך עם זיתים
המטבח המרוקאי עשיר בתבשילים ובקציצות מכל סוג אפשרי, ואין מטבח מרוקאי ללא סיר של קציצות קטנות ונימוחות ברוטב אדום עשיר וסמיך עם זיתים
- מירי כהן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 185.0 קק״ל 4069.1 קק״לפחמימות 11.2 גרם 246.7 גרםשומן 21.6 גרם 475.2 גרםנתרן 817.8 מ״ג 17991.5 מ״גחלבון 21.0 גרם 461.9 גרםסיבים תזונתיים 10.2 גרם 225.2 גרםשומן רווי 12.1 גרם 266.6 גרםכולסטרול 50.3 מ״ג 1106.4 מ״גסידן 37.6 מ״ג 826.7 מ״גברזל 10.6 מ״ג 232.3 מ״גאשלגן 189.3 מ״ג 4165.2 מ״גאבץ 11.9 מ״ג 261.9 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 50 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות185
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 185.0 קק״ל 4069.1 קק״לפחמימות 11.2 גרם 246.7 גרםשומן 21.6 גרם 475.2 גרםנתרן 817.8 מ״ג 17991.5 מ״גחלבון 21.0 גרם 461.9 גרםסיבים תזונתיים 10.2 גרם 225.2 גרםשומן רווי 12.1 גרם 266.6 גרםכולסטרול 50.3 מ״ג 1106.4 מ״גסידן 37.6 מ״ג 826.7 מ״גברזל 10.6 מ״ג 232.3 מ״גאשלגן 189.3 מ״ג 4165.2 מ״גאבץ 11.9 מ״ג 261.9 מ״גסגור
התבשיל הזה תמיד מזכיר לי את סבתא אסתר זכרונה לברכה, שהייתה מכינה בפסח קציצות קטנות עם רוטב עגבניות וזיתים. אפשר להשתמש בשימורי זיתים מגולענים, או בזיתים שלמים שצריך לגלען קודם ולהרתיח פעמיים להורדת המרירות.
מרכיבים 21 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 185 | כמות מנות 22 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
1 ק"ג בשר בקר טחוןעם מעט שומן (לא חובה)
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
2 בצליםחתוכים גס
-
קלוף וחתוך גס
-
2 כפות קמח מצה
-
1 כפית גדושה כמון טחון
-
1/2 פלפל שחור טחון
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית אבקת מרק עוף
-
1 כפית פפריקה מתוקה
רוטב
-
2 קופסאות שימורים זיתים ירוקיםמגולענים
-
3 כפות שמן קנולה
-
5 שיני שוםקצוצות
-
1 כף רסק עגבניות
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית פפריקה חריפה
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית אבקת מרק עוף
-
1/2 צרור כוסברהקצוצה
-
3 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: שמים בקערת מעבד מזון את הפטרוזיליה, הבצל ותפוח האדמה וטוחנים לתערובת דקה.
- מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר, קמח המצה וכל התבלינים ולשים היטב לתערובת אחידה ודביקה. מכניסים את הקערה עם תערובת הבשר למקרר.
- מרתיחים את הזיתים פעמיים, שוטפים היטב ומסננים על מנת להוריד את המרירות.
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר גדול ורחב, מוסיפים את השום ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הרסק, כל התבלינים והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הזיתים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות.
- יוצרים מתערובת הבשר קציצות קטנות בגודל אגוז ומכניסים בעדינות לרוטב.
- בעזרת כף יוצקים את הרוטב מעל הקציצות וממשיכים לבשל כ-20 דקות, או עד שהן מוכנות. מגישים מיד.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: שמים בקערת מעבד מזון את הפטרוזיליה, הבצל ותפוח האדמה וטוחנים לתערובת דקה.
- מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר, קמח המצה וכל התבלינים ולשים היטב לתערובת אחידה ודביקה. מכניסים את הקערה עם תערובת הבשר למקרר.
- מרתיחים את הזיתים פעמיים, שוטפים היטב ומסננים על מנת להוריד את המרירות.
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר גדול ורחב, מוסיפים את השום ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הרסק, כל התבלינים והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הזיתים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות.
- יוצרים מתערובת הבשר קציצות קטנות בגודל אגוז ומכניסים בעדינות לרוטב.
- בעזרת כף יוצקים את הרוטב מעל הקציצות וממשיכים לבשל כ-20 דקות, או עד שהן מוכנות. מגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
היי מירי היקרה אפשר בבקשה את המתכון של הקציצות עם השעועית הלבנה
היי רחלי, אנחנו מעלים מתכונים חדשים כל הזמן, ממליצים לך להירשם לניוזלטר שלנו כדי לקבל עדכונים 🙂