ריבת בצל: הכוכבת של כל ארוחה
הריבה הזאת הולכת לכבוש לכם את הלב! ריבת בצל שמכינים בקלי קלות, על בסיס כמה מצרכים בודדים. מגישים כתוספת לאינספור מנות והיא פשוט משדרגת הכל!
הריבה הזאת הולכת לכבוש לכם את הלב! ריבת בצל שמכינים בקלי קלות, על בסיס כמה מצרכים בודדים. מגישים כתוספת לאינספור מנות והיא פשוט משדרגת הכל!
- מירי כהן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1705.9 קק״ל 1705.9 קק״לפחמימות 606.3 גרם 606.3 גרםשומן 440.0 גרם 440.0 גרםנתרן 468.6 מ״ג 468.6 מ״גחלבון 400.4 גרם 400.4 גרםסיבים תזונתיים 400.0 גרם 400.0 גרםשומן רווי 402.8 גרם 402.8 גרםכולסטרול 400.0 מ״ג 400.0 מ״גסידן 501.5 מ״ג 501.5 מ״גברזל 402.8 מ״ג 402.8 מ״גאשלגן 1007.9 מ״ג 1007.9 מ״גאבץ 400.4 מ״ג 400.4 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות1706
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1705.9 קק״ל 1705.9 קק״לפחמימות 606.3 גרם 606.3 גרםשומן 440.0 גרם 440.0 גרםנתרן 468.6 מ״ג 468.6 מ״גחלבון 400.4 גרם 400.4 גרםסיבים תזונתיים 400.0 גרם 400.0 גרםשומן רווי 402.8 גרם 402.8 גרםכולסטרול 400.0 מ״ג 400.0 מ״גסידן 501.5 מ״ג 501.5 מ״גברזל 402.8 מ״ג 402.8 מ״גאשלגן 1007.9 מ״ג 1007.9 מ״גאבץ 400.4 מ״ג 400.4 מ״גסגור
מתכון קל וטעים של ריבת בצל משגעת שמשדרגת כל מאכל. אפשר להגיש בכריכים, עם קרקרים, כתוספת לפטה כבד, או אפשר אפילו לאכול אותה כך סתם בלי כלום ליד, וזה פשוט מעדן מושלם!
מרכיבים 5 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 1706 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
או לבנים, פרוסים לחצאי טבעות
-
4 כפות שמן קנולה
-
1 כוס יין אדום יבש
-
1 כוס סוכר חום בהיר דמררה
-
2 כפות חומץ בלסמי
אופן הכנה
- מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל במשך כ-4-5 דקות, עד להזהבה קלה ועד שהבצל מוריד מנפחו.
- מוסיפים למחבת את היין, הסוכר והחומץ הבלסמי ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא כיסוי במשך כשעה, או עד שרוב הנוזלים מתאדים, מצטמצמים, ומתקבלת ריבה סמיכה. מדי פעם מערבבים.
- שומרים את ריבת הבצל בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל במשך כ-4-5 דקות, עד להזהבה קלה ועד שהבצל מוריד מנפחו.
- מוסיפים למחבת את היין, הסוכר והחומץ הבלסמי ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא כיסוי במשך כשעה, או עד שרוב הנוזלים מתאדים, מצטמצמים, ומתקבלת ריבה סמיכה. מדי פעם מערבבים.
- שומרים את ריבת הבצל בכלי אטום במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (10)
שאלה. ניתן להמיר את הסוכר ב סילאן/מייפל? ואם כן כמה?
שאלה
ראיתי את מניחה מעל חביטורטי, אשמח לשמוע על עוד שימושים
פטה כבד, קרקרים, כל שימוש אחר שנראה טעים ומתאים עם ריבה!