רקע מירי כהן

מירי כהן מגישה – צ’יפס חיוכים שילדים אוהבים

צ'יפס חיוכים מיוחד במינו מפירה תפוח אדמה, שהכי כיף להכין ביחד עם הילדים. פרצופי סמיילי מטוגנים עם ציפוי קריספי וממכר!
צ'יפס חיוכים מיוחד במינו מפירה תפוח אדמה, שהכי כיף להכין ביחד עם הילדים. פרצופי סמיילי מטוגנים עם ציפוי קריספי וממכר!
  • מירי כהן
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    195
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 195.2 קק״ל 780.9 קק״ל
    פחמימות 125.3 גרם 501.3 גרם
    שומן 106.5 גרם 425.9 גרם
    נתרן 923.6 מ״ג 3694.2 מ״ג
    חלבון 107.9 גרם 431.7 גרם
    סיבים תזונתיים 107.1 גרם 428.5 גרם
    שומן רווי 106.3 גרם 425.1 גרם
    כולסטרול 106.3 מ״ג 425.0 מ״ג
    סידן 109.0 מ״ג 435.9 מ״ג
    ברזל 106.5 מ״ג 426.1 מ״ג
    אשלגן 133.8 מ״ג 535.1 מ״ג
    אבץ 106.4 מ״ג 425.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    195
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 195.2 קק״ל 780.9 קק״ל
    פחמימות 125.3 גרם 501.3 גרם
    שומן 106.5 גרם 425.9 גרם
    נתרן 923.6 מ״ג 3694.2 מ״ג
    חלבון 107.9 גרם 431.7 גרם
    סיבים תזונתיים 107.1 גרם 428.5 גרם
    שומן רווי 106.3 גרם 425.1 גרם
    כולסטרול 106.3 מ״ג 425.0 מ״ג
    סידן 109.0 מ״ג 435.9 מ״ג
    ברזל 106.5 מ״ג 426.1 מ״ג
    אשלגן 133.8 מ״ג 535.1 מ״ג
    אבץ 106.4 מ״ג 425.8 מ״ג
    סגור

כשאלין הייתה קטנה והייתה מצטרפת אליי למטבח, היינו אוהבות להכין ביחד כדורי שוקולד, נקניק שוקולד, בצקים, פיצות ואת הסמיילי צ׳יפס הזה. ללא ספק זאת המנה הכי טעימה שיש- כמו כל המטוגנים. אצלנו הילדים מאוהבים בזה וגם המבוגרים.

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. שמים את פרוסות תפוחי האדמה בסיר עם הרבה מים רותחים.
  2. מוסיפים את המלח ומבשלים במשך כ-20 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתרככים.
  3. מסננים, מעבירים לקערה ומועכים לפירה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  4. מוסיפים את הקורנפלור ופירורי הלחם ומערבבים היטב. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 10 דקות.
  5. מרדדים את התערובת בין שני דפי נייר אפייה לעובי של כסנטימטר.
  6. קורצים עיגולים בעזרת כוס או קורצן עוגיות, יוצרים עיניים בעזרת קש ומגדילים אותן מעט (כי בטיגון זה מצטצמצם). יוצרים את החיוך בעזרת כפית (גם אותו מרחיבים מעט).
  7. מחממים שמן לטיגון עמוק, מרימים את הסמיילי צ’יפס מנייר האפייה ומטגנים עד שהם משחימים יפה מכל הצדדים.
  8. מעבירים בעזרת כף מחוררת לרשת ברזל שמתחתיה פרוס נייר סופג, כך שהשמן נספג, והצ’יפס נשאר פריך.

    צ'יפס חיוכים 1
    צ’יפס חיוכים מושלם לילדים! צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינארי: מיכל לוי אלחלל

    יש לנו עוד כמה מתכונים שאתם חייבים לנסות:

    תגובות (3)

    Avatar

      Avatar
      גבאי תאיר

      אין עלייך בעולם גברת חבירטורטי❤

        Avatar
        מירי כהן

        תודה! 🙂

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody