נקניק שוקולד כמו של פעם
- מירי כהן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 20375.0 קק״ל 20375.0 קק״לפחמימות 19315.0 גרם 19315.0 גרםשומן 19268.5 גרם 19268.5 גרםנתרן 19468.5 מ״ג 19468.5 מ״גחלבון 19200.6 גרם 19200.6 גרםסיבים תזונתיים 19202.0 גרם 19202.0 גרםשומן רווי 19258.0 גרם 19258.0 גרםכולסטרול 19196.0 מ״ג 19196.0 מ״גסידן 19262.1 מ״ג 19262.1 מ״גברזל 19200.9 מ״ג 19200.9 מ״גאשלגן 19818.0 מ״ג 19818.0 מ״גאבץ 19196.9 מ״ג 19196.9 מ״גסגור
-
מרכיבים4
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות20375
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 20375.0 קק״ל 20375.0 קק״לפחמימות 19315.0 גרם 19315.0 גרםשומן 19268.5 גרם 19268.5 גרםנתרן 19468.5 מ״ג 19468.5 מ״גחלבון 19200.6 גרם 19200.6 גרםסיבים תזונתיים 19202.0 גרם 19202.0 גרםשומן רווי 19258.0 גרם 19258.0 גרםכולסטרול 19196.0 מ״ג 19196.0 מ״גסידן 19262.1 מ״ג 19262.1 מ״גברזל 19200.9 מ״ג 19200.9 מ״גאשלגן 19818.0 מ״ג 19818.0 מ״גאבץ 19196.9 מ״ג 19196.9 מ״גסגור
לפעמים אני נכנסת למטבח במצב רוח נוסטלגי ומתחילה להכין מטעמים מהעבר הרחוק שלי כילדה, ומהעבר שלי כאמא לילדים שלי שהיו קטנים. נקניק שוקולד הוא לגמרי נוסטלגיה וזיכרון ילדות עבורי… ועכשיו אני מכינה אותו לנכדות שלי ויוצרת להן זיכרון ילדות. קינוח שלגמרי טעים לכולנו, קל להכנה וכל כך יפה להגשה- מסוג המאכלים הפשוטים והטעימים של פעם.
מרכיבים 4 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 20375 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
42 פתי בר ונילאו 1.5 שרוול עוגיות
-
250מ"ל או 1 מיכל שמנת צמחית להקצפהלגרסה חלבית- שמנת מתוקה חלבית
-
100 גרם שוקולד מרירשבור לקוביות. לגרסה חלבית- אפשר להשתמש בשוקולד חלב
ציפוי
-
חופן קוקוס טחון
אופן הכנה
- שוברים את העוגיות בעזרת הידיים לחתיכות בגודל בינוני. לחלופין ניתן להכניס אותן לשקית ולשבור בעזרת מערוך. מעבירים לקערה גדולה.
- שמים בסיר את הקצפת הצמחית והשוקולד המריר ומביאים לסף רתיחה על להבה נמוכה. מערבבים עד לקבלת קרם חלק.
- מוסיפים את הקרם החם לקערה ומערבבים היטב בעזרת כף עץ, ותוך כדי שוברים את החתיכות הגדולות של הפתי בר.
- פורשים ניילון נצמד על משטח עבודה ומסדרים את התערובת בפס עבה לאורכו באמצע.
- מכסים בניילון, מגלגלים לצורת נקניק ומהדקים היטב. מעבירים למקפיא למשך שעה או עד שהנקניק מתייצב לגמרי.
- מגלגלים את הנקניק הקר בקוקוס הטחון עד לציפוי מלא, חותכים ומגישים.
- שומרים את הנקניק שוקולד במקרר.
שיבולת שועל, קקאו וחמאת בוטנים - עוגיות טבעוניות ללא אפייה
חטיף מתוק ומושלם לכולם: רוקי רוד שוקולד לבן ואוראו
5 דקות הכנה ויש לכם עוגיות גרנולה עם חמוציות - הכי הכי מתוקיות!
אופן הכנה
- שוברים את העוגיות בעזרת הידיים לחתיכות בגודל בינוני. לחלופין ניתן להכניס אותן לשקית ולשבור בעזרת מערוך. מעבירים לקערה גדולה.
- שמים בסיר את הקצפת הצמחית והשוקולד המריר ומביאים לסף רתיחה על להבה נמוכה. מערבבים עד לקבלת קרם חלק.
- מוסיפים את הקרם החם לקערה ומערבבים היטב בעזרת כף עץ, ותוך כדי שוברים את החתיכות הגדולות של הפתי בר.
- פורשים ניילון נצמד על משטח עבודה ומסדרים את התערובת בפס עבה לאורכו באמצע.
- מכסים בניילון, מגלגלים לצורת נקניק ומהדקים היטב. מעבירים למקפיא למשך שעה או עד שהנקניק מתייצב לגמרי.
- מגלגלים את הנקניק הקר בקוקוס הטחון עד לציפוי מלא, חותכים ומגישים.
- שומרים את הנקניק שוקולד במקרר.
שיבולת שועל, קקאו וחמאת בוטנים - עוגיות טבעוניות ללא אפייה
חטיף מתוק ומושלם לכולם: רוקי רוד שוקולד לבן ואוראו
5 דקות הכנה ויש לכם עוגיות גרנולה עם חמוציות - הכי הכי מתוקיות!
תגובות (3)
מירי יצא מושלם וטעים.
יצא מושלםםםםתודה למירי האלופה על המתכון המדהים
בשמחה!! 🙂