רקע מירי כהן

קציצות בשר עם שעועית ירוקה

אחת המנות המוכרות והנפוצות מהמטבח המרוקאי - קציצות קטנות ונימוחות שמתבשלות בתוך תבשיל עשיר של שעועית ירוקה וסלרי
אחת המנות המוכרות והנפוצות מהמטבח המרוקאי - קציצות קטנות ונימוחות שמתבשלות בתוך תבשיל עשיר של שעועית ירוקה וסלרי
  • מירי כהן
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    262
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 261.6 קק״ל 3138.8 קק״ל
    פחמימות 18.5 גרם 222.0 גרם
    שומן 22.4 גרם 269.3 גרם
    נתרן 555.9 מ״ג 6670.9 מ״ג
    חלבון 23.3 גרם 280.1 גרם
    סיבים תזונתיים 18.5 גרם 221.7 גרם
    שומן רווי 12.0 גרם 144.2 גרם
    כולסטרול 46.7 מ״ג 560.0 מ״ג
    סידן 203.0 מ״ג 2436.5 מ״ג
    ברזל 11.2 מ״ג 134.7 מ״ג
    אשלגן 1316.9 מ״ג 15803.3 מ״ג
    אבץ 12.0 מ״ג 144.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    262
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 261.6 קק״ל 3138.8 קק״ל
    פחמימות 18.5 גרם 222.0 גרם
    שומן 22.4 גרם 269.3 גרם
    נתרן 555.9 מ״ג 6670.9 מ״ג
    חלבון 23.3 גרם 280.1 גרם
    סיבים תזונתיים 18.5 גרם 221.7 גרם
    שומן רווי 12.0 גרם 144.2 גרם
    כולסטרול 46.7 מ״ג 560.0 מ״ג
    סידן 203.0 מ״ג 2436.5 מ״ג
    ברזל 11.2 מ״ג 134.7 מ״ג
    אשלגן 1316.9 מ״ג 15803.3 מ״ג
    אבץ 12.0 מ״ג 144.5 מ״ג
    סגור

עוד להיט מהמטבח של אמא וסבתא – קציצות קטנטנות ועגולות, נימוחות וטעימות, שמתבשלות בתבשיל עשיר של שעועית ירוקה. בעונה אפשר להשתמש בשעועית טרייה ולא בעונה בשעועית קפואה ומופשרת. תוך פחות משעה תהיה לכם ארוחה שלמה בסיר אחד.

אוכל מרוקאי
מירי כהן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

תבשיל


אופן הכנה

    1. מכינים את הקציצות: שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ולשים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה.
    2. קורצים מהתערובת קציצות בגודל כדור פינג-פונג.
    3. מכינים את התבשיל: מחממים שמן בסיר גדול ורחב. מוסיפים את הבצל והסלרי ומטגנים עד להזהבה יפה.
    4. מוסיפים את התבלינים ומערבבים ולאחר מכן מוסיפים את השעועית והמים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל במשך כ-10 דקות.
    5. מכניסים לתבשיל את הקציצות, מטביעים אותן ברוטב ומבשלים במשך 20 דקות נוספות או עד שהקציצות מוכנות והרוטב מתחיל להסמיך. מדי פעם יוצקים רוטב מעל הקציצות.
      קציצות עם שעועית ירוקה 2
      להיט מהמטבח של סבתא. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינארי: מיכל לוי אלחלל

       


    יש לנו עוד כמה מתכונים שאתם חייבים להכין!

    תגובות (9)

    Avatar

      Avatar
      elinor oren

      אפשר לשלב בתבשיל קוביות תפוח אדמה?

        Avatar
        מירי כהן

        ניתן לשלב קוביות תפו”א לפני, אך צריך לבשל אותן לפני.

      Avatar
      אתי טויטו

      מירי אהובה מה אפשר במקום שעועית במתכון הזה?

        Avatar
        מירי כהן

        אפשר להשתמש באפונה ירוקה, יצא מעולה.

    הצג עוד

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody