-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 261.6 קק״ל 3138.8 קק״לפחמימות 18.5 גרם 222.0 גרםשומן 22.4 גרם 269.3 גרםנתרן 555.9 מ״ג 6670.9 מ״גחלבון 23.3 גרם 280.1 גרםסיבים תזונתיים 18.5 גרם 221.7 גרםשומן רווי 12.0 גרם 144.2 גרםכולסטרול 46.7 מ״ג 560.0 מ״גסידן 203.0 מ״ג 2436.5 מ״גברזל 11.2 מ״ג 134.7 מ״גאשלגן 1316.9 מ״ג 15803.3 מ״גאבץ 12.0 מ״ג 144.5 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות262
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 261.6 קק״ל 3138.8 קק״לפחמימות 18.5 גרם 222.0 גרםשומן 22.4 גרם 269.3 גרםנתרן 555.9 מ״ג 6670.9 מ״גחלבון 23.3 גרם 280.1 גרםסיבים תזונתיים 18.5 גרם 221.7 גרםשומן רווי 12.0 גרם 144.2 גרםכולסטרול 46.7 מ״ג 560.0 מ״גסידן 203.0 מ״ג 2436.5 מ״גברזל 11.2 מ״ג 134.7 מ״גאשלגן 1316.9 מ״ג 15803.3 מ״גאבץ 12.0 מ״ג 144.5 מ״גסגור
עוד להיט מהמטבח של אמא וסבתא – קציצות קטנטנות ועגולות, נימוחות וטעימות, שמתבשלות בתבשיל עשיר של שעועית ירוקה. בעונה אפשר להשתמש בשעועית טרייה ולא בעונה בשעועית קפואה ומופשרת. תוך פחות משעה תהיה לכם ארוחה שלמה בסיר אחד.
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 262 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1 בצלקצוץ
-
1/2 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
4 כפות שמן זית
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית מלח דק
תבשיל
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
1 בצלקצוץ
-
3 גבעולי סלריקצוצים
-
1 כף כורכום
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1 שקית שעועית ירוקה קפואה
-
2 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
-
- מכינים את הקציצות: שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ולשים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה.
- קורצים מהתערובת קציצות בגודל כדור פינג-פונג.
- מכינים את התבשיל: מחממים שמן בסיר גדול ורחב. מוסיפים את הבצל והסלרי ומטגנים עד להזהבה יפה.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים ולאחר מכן מוסיפים את השעועית והמים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל במשך כ-10 דקות.
- מכניסים לתבשיל את הקציצות, מטביעים אותן ברוטב ומבשלים במשך 20 דקות נוספות או עד שהקציצות מוכנות והרוטב מתחיל להסמיך. מדי פעם יוצקים רוטב מעל הקציצות.
אופן הכנה
-
- מכינים את הקציצות: שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ולשים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה.
- קורצים מהתערובת קציצות בגודל כדור פינג-פונג.
- מכינים את התבשיל: מחממים שמן בסיר גדול ורחב. מוסיפים את הבצל והסלרי ומטגנים עד להזהבה יפה.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים ולאחר מכן מוסיפים את השעועית והמים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל במשך כ-10 דקות.
- מכניסים לתבשיל את הקציצות, מטביעים אותן ברוטב ומבשלים במשך 20 דקות נוספות או עד שהקציצות מוכנות והרוטב מתחיל להסמיך. מדי פעם יוצקים רוטב מעל הקציצות.
יש לנו עוד כמה מתכונים שאתם חייבים להכין!
תגובות (9)
אפשר לשלב בתבשיל קוביות תפוח אדמה?
ניתן לשלב קוביות תפו”א לפני, אך צריך לבשל אותן לפני.
מירי אהובה מה אפשר במקום שעועית במתכון הזה?
אפשר להשתמש באפונה ירוקה, יצא מעולה.