רקע מירי כהן

דגים מרוקאים שיעשו לכם את השבת

הסיר המפנק הזה של דגים ברוטב אדום חריף, שמככב על השולחן שלנו בכל יום השישי, יעשה לכם את השבת!
הסיר המפנק הזה של דגים ברוטב אדום חריף, שמככב על השולחן שלנו בכל יום השישי, יעשה לכם את השבת!
  • מירי כהן
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    26732
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 26731.6 קק״ל 106926.3 קק״ל
    פחמימות 26689.5 גרם 106757.8 גרם
    שומן 26679.6 גרם 106718.3 גרם
    נתרן 27921.9 מ״ג 111687.4 מ״ג
    חלבון 26680.7 גרם 106723.0 גרם
    סיבים תזונתיים 26679.9 גרם 106719.6 גרם
    שומן רווי 26678.9 גרם 106715.4 גרם
    כולסטרול 26678.7 מ״ג 106714.9 מ״ג
    סידן 26678.7 מ״ג 106714.9 מ״ג
    ברזל 26678.7 מ״ג 106714.9 מ״ג
    אשלגן 26678.7 מ״ג 106714.9 מ״ג
    אבץ 26678.7 מ״ג 106714.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    26732
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 26731.6 קק״ל 106926.3 קק״ל
    פחמימות 26689.5 גרם 106757.8 גרם
    שומן 26679.6 גרם 106718.3 גרם
    נתרן 27921.9 מ״ג 111687.4 מ״ג
    חלבון 26680.7 גרם 106723.0 גרם
    סיבים תזונתיים 26679.9 גרם 106719.6 גרם
    שומן רווי 26678.9 גרם 106715.4 גרם
    כולסטרול 26678.7 מ״ג 106714.9 מ״ג
    סידן 26678.7 מ״ג 106714.9 מ״ג
    ברזל 26678.7 מ״ג 106714.9 מ״ג
    אשלגן 26678.7 מ״ג 106714.9 מ״ג
    אבץ 26678.7 מ״ג 106714.9 מ״ג
    סגור

בכל יום שישי אני מכינה דג מרוקאי. זה המנהג שלנו בשולחן שישי. גיליתי שמבחינת המרכיבים אני לא חייבת להיצמד למתכון של סבתא ואמא שלי והתחלתי להוסיף כל פעם טאצ׳ אישי אחר, רק נצמדת לתיבול המקורי שהוא פשוט וקל.

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את השום עד להזהבה. מוסיפים את הגמבה והפלפלים החריפים ומערבבים. 
  2. מוסיפים את שני סוגי הפלפלים היבשים וחצי מכמות הכוסברה ומערבבים.
  3. לאחר מכן מוסיפים את החומוס ומערבבים שוב.
  4. מתבלים ומוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים את הרוטב לרתיחה. מבשלים במשך כ-5 דקות.
  5. מכניסים לרוטב את הדגים עם הצד של העור כלפי מטה ובעזרת כף יוצקים רוטב מעל הדגים לכיסוי מלא.
  6. מפזרים מעל את החצי השני של הכוסברה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה במשך כ-15 דקות. אם מבשלים יותר מזה, הדגים עלולים להתייבש.
  7. מגישים עם חלה.

    דגים מרוקאים שיעשו לכם את השבת 1
    סיר מושלם לערב שבת. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינארי: מיכל לוי אלחלל

    עוד מתכונים של דגים שאתם חייבים להכין!

    תגובות (14)

    Avatar

      Avatar
      לימור מכלוף

      את מעליבה את הדג המרוקאי. הזדעזעתי מכמות התבלינים על הכמות הזדעזעתי מהשמן ובטח אין כמון ופילפל שחור ולא פעמיים תבלינים וכבוד לכורכום.הפפריקה שהשתמשת זוועה

        Avatar
        מירי כהן

        היי לי, גם במרוקו כל אמא הכינה את הדג המרוקאי בדרכה שלה ואין גרסה אחת שכולן מכינות אותו הדבר (כמו בהכנת מטבוחה, שקשוקה או כל מאכל אחר).
        כמובן שהמתכון הוא רק הצעה – כל אחד יכול להכין כראות עיניו ולבחור את המתכון שמתאים לו ?

    הצג עוד

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody