רקע מירי כהן

מטבוחה אקספרס ברבע שעה!

מתכון פטנט להכנת מטבוחה אקספרס ברבע שעה - אף אחד לא ינחש שלא עמלתם עליה שעות ארוכות והיא תרגיש בול כמו מטבוחה קלאסית בבישול ארוך
מתכון פטנט להכנת מטבוחה אקספרס ברבע שעה - אף אחד לא ינחש שלא עמלתם עליה שעות ארוכות והיא תרגיש בול כמו מטבוחה קלאסית בבישול ארוך
  • מירי כהן
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    212
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 211.7 קק״ל 1058.5 קק״ל
    פחמימות 63.5 גרם 317.5 גרם
    שומן 71.5 גרם 357.6 גרם
    נתרן 863.1 מ״ג 4315.4 מ״ג
    חלבון 58.2 גרם 291.0 גרם
    סיבים תזונתיים 57.8 גרם 288.9 גרם
    שומן רווי 58.1 גרם 290.6 גרם
    כולסטרול 57.1 מ״ג 285.4 מ״ג
    סידן 57.1 מ״ג 285.4 מ״ג
    ברזל 57.1 מ״ג 285.4 מ״ג
    אשלגן 57.1 מ״ג 285.4 מ״ג
    אבץ 57.1 מ״ג 285.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    212
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 211.7 קק״ל 1058.5 קק״ל
    פחמימות 63.5 גרם 317.5 גרם
    שומן 71.5 גרם 357.6 גרם
    נתרן 863.1 מ״ג 4315.4 מ״ג
    חלבון 58.2 גרם 291.0 גרם
    סיבים תזונתיים 57.8 גרם 288.9 גרם
    שומן רווי 58.1 גרם 290.6 גרם
    כולסטרול 57.1 מ״ג 285.4 מ״ג
    סידן 57.1 מ״ג 285.4 מ״ג
    ברזל 57.1 מ״ג 285.4 מ״ג
    אשלגן 57.1 מ״ג 285.4 מ״ג
    אבץ 57.1 מ״ג 285.4 מ״ג
    סגור

כששומעים את המילה מטבוחה, חושבים על בישול ארוך. גם אני פעם הייתי מבשלת מטבוחה לפי המתכון של אמא, שכלל חליטת עגבניות ובישול של שעות ואז החלטתי להקל על עצמי והמצאתי קיצור דרך. כשאמא שלי טעמה ולא הבחינה שקיצרתי את התהליך, הבנתי שזה המתכון שלי לדורי דורות.

אוכל מרוקאי
מירי כהן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. שמים את השום, הפלפלים החריפים והפלפל האדום בתוך קערת מעבד המזון וטוחנים לתערובת במרקם דק. 
  2. מחממים 2 כפות שמן בסיר, מוסיפים את תערובת הפלפלים והשום ומטגנים את התערובת תוך ערבוב להזהבה.
  3. טוחנים במעבד המזון את העגבניות ומוסיפים לסיר.
  4. מוסיפים את הסוכר והתבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
  5. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל במשך כ-15 דקות נוספות.
  6. מוסיפים רבע כוס שמן, מערבבים ומגישים.

    מטבוחה אקספרס ברבע שעה 2
    מקצרים תהליכים: מטבוחה אקספרס. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינארי: מיכל לוי אלחלל


    המתכונים שאתם חייבים להכין למשפחה! חייבים!

    תגובות (20)

    Avatar

      Avatar
      נועה

      הייש צורך לקלף את הקליפה של העגבניה או שאפשר להשאיר אותה?

        Avatar
        מירי כהן

        היי נועה, מומלץ לקלף את העגבניות

      Avatar
      אלה

      מטבוחה מדהימה, תודה על מתכון מושלם

        Avatar
        מירי כהן

        תודה רבה, אלה!

    הצג עוד

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody