רקע מירי כהן

בורקס בשר של החיים!

בורקס בשר של פעם בליווי רוטב פטריות סמיך, שאפשר להכין בקלי קלות בבית, על בסיס בצק עלים מוכן ולקבל ארוחה נוסטלגית וטעימה
בורקס בשר של פעם בליווי רוטב פטריות סמיך, שאפשר להכין בקלי קלות בבית, על בסיס בצק עלים מוכן ולקבל ארוחה נוסטלגית וטעימה
  • מירי כהן
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 55 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    3029
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3028.6 קק״ל 6057.1 קק״ל
    פחמימות 329.8 גרם 659.6 גרם
    שומן 141.4 גרם 282.8 גרם
    נתרן 4814.2 מ״ג 9628.4 מ״ג
    חלבון 177.3 גרם 354.7 גרם
    סיבים תזונתיים 14.1 גרם 28.2 גרם
    שומן רווי 29.6 גרם 59.3 גרם
    כולסטרול 602.7 מ״ג 1205.4 מ״ג
    סידן 223.3 מ״ג 446.6 מ״ג
    ברזל 35.6 מ״ג 71.2 מ״ג
    אשלגן 2143.8 מ״ג 4287.6 מ״ג
    אבץ 37.7 מ״ג 75.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 55 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    3029
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3028.6 קק״ל 6057.1 קק״ל
    פחמימות 329.8 גרם 659.6 גרם
    שומן 141.4 גרם 282.8 גרם
    נתרן 4814.2 מ״ג 9628.4 מ״ג
    חלבון 177.3 גרם 354.7 גרם
    סיבים תזונתיים 14.1 גרם 28.2 גרם
    שומן רווי 29.6 גרם 59.3 גרם
    כולסטרול 602.7 מ״ג 1205.4 מ״ג
    סידן 223.3 מ״ג 446.6 מ״ג
    ברזל 35.6 מ״ג 71.2 מ״ג
    אשלגן 2143.8 מ״ג 4287.6 מ״ג
    אבץ 37.7 מ״ג 75.4 מ״ג
    סגור

קבלו מתכון ממכר של בורקס בשר שמכינים בקלות בצורת רולדה מבצק עלים מוכן. חותכים לבורקסים אישיים עסיסיים ומגישים עם רוטב פטריות סמיך, כמו באולמות אירועים של פעם.

אוכל שילדים אוהבים
מירי כהן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלית

זיגוג וקישוט

רוטב פטריות


אופן הכנה

  1. מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה יפה.
  2. מוסיפים את הבשר, המלח, הפלפל והתבלינים, מערבבים היטב וממשיכים לטגן תוך ערבוב קבוע ושבירת גושי הבשר במשך כ-10 דקות, עד שהוא מחליף את צבעו ומוכן לגמרי. מצננים כ-10 דקות.
  3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  4. מחלקים את חבילת בצק העלים לשני חלקים שווים (מכינים 2 רולדות). פורשים מחצית מבצק העלים על משטח עבודה ומניחים לאורכו במרכז חצי מכמות המלית.
  5. חותכים את הבצק בעזרת סכין חדה משני צדי המלית לרצועות באורך של 7-8 ס”מ (או לפי גודל החתיכות שתרצו), וסוגרים את חתיכות הבצק בחפיפה מעל המלית.
  6. ממשיכים באותו אופן בדיוק עם החצי השני של הבצק והמלית. מהדקים את הקצוות ומברישים את הרולדות בביצה טרופה. מפזרים מעל כמות נדיבה של שומשום.
  7. אופים במשך 20-25 דקות, או עד שהמאפים משחימים יפה.
  8. מכינים את רוטב הפטריות: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  9. מוסיפים את הפטריות, מתבלים, מוסיפים את המים, מערבבים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה במשך 10-15 דקות.
  10. מצננים מעט את רולדות הבורקס וחותכים לפרוסות לפי הסימון. מגישים עם הרוטב.

    בורקס בשר של מירי כהן
    לתת ביס פריך ולשמוע את הקראנץ’. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינארי: מיכל לוי אלחלל


    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (15)

    Avatar

      Avatar
      שולמית אברהם

      טיפ לשידרוג ולהסמכת הרוטב: קולים במחבת יבשה כ-3 כפות קמח. לצנן ולערבב במים, ולהוסיף לרוטב תוך כדי ערבוב, כדי שלא יהיו גושים.

        Avatar
        מירי כהן

        נשמע מעולה שולמית!

        Avatar
        דידי

        שלומית מה הכוונה לקלות את הקמח במחבת והאם לשים את הקמח אח״כ במים הסבר

      Avatar
      שולמית אברהם

      טיפ לשידרוג הרוטב ולהסמכה: קולים כ-3 כפות קמח במחבת יבשה.ח

    הצג עוד

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody