-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3028.6 קק״ל 6057.1 קק״לפחמימות 329.8 גרם 659.6 גרםשומן 141.4 גרם 282.8 גרםנתרן 4814.2 מ״ג 9628.4 מ״גחלבון 177.3 גרם 354.7 גרםסיבים תזונתיים 14.1 גרם 28.2 גרםשומן רווי 29.6 גרם 59.3 גרםכולסטרול 602.7 מ״ג 1205.4 מ״גסידן 223.3 מ״ג 446.6 מ״גברזל 35.6 מ״ג 71.2 מ״גאשלגן 2143.8 מ״ג 4287.6 מ״גאבץ 37.7 מ״ג 75.4 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 55 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות3029
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3028.6 קק״ל 6057.1 קק״לפחמימות 329.8 גרם 659.6 גרםשומן 141.4 גרם 282.8 גרםנתרן 4814.2 מ״ג 9628.4 מ״גחלבון 177.3 גרם 354.7 גרםסיבים תזונתיים 14.1 גרם 28.2 גרםשומן רווי 29.6 גרם 59.3 גרםכולסטרול 602.7 מ״ג 1205.4 מ״גסידן 223.3 מ״ג 446.6 מ״גברזל 35.6 מ״ג 71.2 מ״גאשלגן 2143.8 מ״ג 4287.6 מ״גאבץ 37.7 מ״ג 75.4 מ״גסגור
קבלו מתכון ממכר של בורקס בשר שמכינים בקלות בצורת רולדה מבצק עלים מוכן. חותכים לבורקסים אישיים עסיסיים ומגישים עם רוטב פטריות סמיך, כמו באולמות אירועים של פעם.
מרכיבים 18 | זמן הכנה 55 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 3029 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה בצק עלים קפואמופשר לפי הוראות היצרן
מלית
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
1 ק"ג בשר בקר טחון
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית מלח דק
רוטב פטריות
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
1 1/2 סלסילה פטריות שמפיניוןחתוכות
-
1 כפית כורכום
-
1 כפית אבקת מרק עוף
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כוס מים רותחים
אופן הכנה
- מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה יפה.
- מוסיפים את הבשר, המלח, הפלפל והתבלינים, מערבבים היטב וממשיכים לטגן תוך ערבוב קבוע ושבירת גושי הבשר במשך כ-10 דקות, עד שהוא מחליף את צבעו ומוכן לגמרי. מצננים כ-10 דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- מחלקים את חבילת בצק העלים לשני חלקים שווים (מכינים 2 רולדות). פורשים מחצית מבצק העלים על משטח עבודה ומניחים לאורכו במרכז חצי מכמות המלית.
- חותכים את הבצק בעזרת סכין חדה משני צדי המלית לרצועות באורך של 7-8 ס”מ (או לפי גודל החתיכות שתרצו), וסוגרים את חתיכות הבצק בחפיפה מעל המלית.
- ממשיכים באותו אופן בדיוק עם החצי השני של הבצק והמלית. מהדקים את הקצוות ומברישים את הרולדות בביצה טרופה. מפזרים מעל כמות נדיבה של שומשום.
- אופים במשך 20-25 דקות, או עד שהמאפים משחימים יפה.
- מכינים את רוטב הפטריות: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את הפטריות, מתבלים, מוסיפים את המים, מערבבים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה במשך 10-15 דקות.
- מצננים מעט את רולדות הבורקס וחותכים לפרוסות לפי הסימון. מגישים עם הרוטב.
אופן הכנה
- מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה יפה.
- מוסיפים את הבשר, המלח, הפלפל והתבלינים, מערבבים היטב וממשיכים לטגן תוך ערבוב קבוע ושבירת גושי הבשר במשך כ-10 דקות, עד שהוא מחליף את צבעו ומוכן לגמרי. מצננים כ-10 דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- מחלקים את חבילת בצק העלים לשני חלקים שווים (מכינים 2 רולדות). פורשים מחצית מבצק העלים על משטח עבודה ומניחים לאורכו במרכז חצי מכמות המלית.
- חותכים את הבצק בעזרת סכין חדה משני צדי המלית לרצועות באורך של 7-8 ס”מ (או לפי גודל החתיכות שתרצו), וסוגרים את חתיכות הבצק בחפיפה מעל המלית.
- ממשיכים באותו אופן בדיוק עם החצי השני של הבצק והמלית. מהדקים את הקצוות ומברישים את הרולדות בביצה טרופה. מפזרים מעל כמות נדיבה של שומשום.
- אופים במשך 20-25 דקות, או עד שהמאפים משחימים יפה.
- מכינים את רוטב הפטריות: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את הפטריות, מתבלים, מוסיפים את המים, מערבבים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה במשך 10-15 דקות.
- מצננים מעט את רולדות הבורקס וחותכים לפרוסות לפי הסימון. מגישים עם הרוטב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (15)
טיפ לשידרוג ולהסמכת הרוטב: קולים במחבת יבשה כ-3 כפות קמח. לצנן ולערבב במים, ולהוסיף לרוטב תוך כדי ערבוב, כדי שלא יהיו גושים.
נשמע מעולה שולמית!
שלומית מה הכוונה לקלות את הקמח במחבת והאם לשים את הקמח אח״כ במים הסבר
טיפ לשידרוג הרוטב ולהסמכה: קולים כ-3 כפות קמח במחבת יבשה.ח