בוריקה עם פירה, בשר וביצה
ארוחת צהריים בשרית מושלמת בקלי קלות! בוריקה - עלה סיגר קריספי מבחוץ במילוי רך מבפנים של פירה תפוחי אדמה, בשר טחון וביצה ומטוגן בשמן חם, פשוט מעדן
ארוחת צהריים בשרית מושלמת בקלי קלות! בוריקה - עלה סיגר קריספי מבחוץ במילוי רך מבפנים של פירה תפוחי אדמה, בשר טחון וביצה ומטוגן בשמן חם, פשוט מעדן
- מירי כהן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 643.4 קק״ל 2573.6 קק״לפחמימות 97.6 גרם 390.5 גרםשומן 85.8 גרם 343.4 גרםנתרן 1295.5 מ״ג 5181.8 מ״גחלבון 104.8 גרם 419.2 גרםסיבים תזונתיים 60.1 גרם 240.5 גרםשומן רווי 69.1 גרם 276.2 גרםכולסטרול 469.3 מ״ג 1877.1 מ״גסידן 117.6 מ״ג 470.5 מ״גברזל 64.4 מ״ג 257.6 מ״גאשלגן 505.8 מ״ג 2023.3 מ״גאבץ 68.9 מ״ג 275.6 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות643
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 643.4 קק״ל 2573.6 קק״לפחמימות 97.6 גרם 390.5 גרםשומן 85.8 גרם 343.4 גרםנתרן 1295.5 מ״ג 5181.8 מ״גחלבון 104.8 גרם 419.2 גרםסיבים תזונתיים 60.1 גרם 240.5 גרםשומן רווי 69.1 גרם 276.2 גרםכולסטרול 469.3 מ״ג 1877.1 מ״גסידן 117.6 מ״ג 470.5 מ״גברזל 64.4 מ״ג 257.6 מ״גאשלגן 505.8 מ״ג 2023.3 מ״גאבץ 68.9 מ״ג 275.6 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 643 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פירה
-
4 תפוחי אדמה בינונייםקלופים
-
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
לבישול
בשר טחון
-
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
-
1 בצלקצוץ
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
-
לטיגון
אופן הכנה
- בסיר עם מים רותחים מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים.
- מסננים את תפוחי האדמה, מעבירים לקערה ומועכים לפירה. מוסיפים את אבקת מרק העוף והמלח ומערבבים. מניחים בצד.
- מטגנים במחבת את הבצל עם מעט שמן. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים כל הזמן. מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לטגן את הבשר עד השחמה. מעבירים לקערה ומניחים בצד.
- מכינים את הקערה עם פירה תפוחי האדמה, הקערה עם הבשר הטחון, קערה עם ביצה (לכל בוריקה שוברים ביצה אחת) ועלה הסיגר.
- מניחים עלה סיגר על משטח העבודה, שמים על החצי שלו שקרוב אלינו את הפירה, בשר טחון מעל, באמצע הבשר מניחים את הביצה וסוגרים את העלה לחצי מעל המילוי.
- מטגנים את עלה הסיגר הממולא במחבת עם שמן חם בגובה של כ-2 ס”מ. מטגנים במשך כמה דקות מכל צד עד הזהבה.
אופן הכנה
- בסיר עם מים רותחים מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים.
- מסננים את תפוחי האדמה, מעבירים לקערה ומועכים לפירה. מוסיפים את אבקת מרק העוף והמלח ומערבבים. מניחים בצד.
- מטגנים במחבת את הבצל עם מעט שמן. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים כל הזמן. מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לטגן את הבשר עד השחמה. מעבירים לקערה ומניחים בצד.
- מכינים את הקערה עם פירה תפוחי האדמה, הקערה עם הבשר הטחון, קערה עם ביצה (לכל בוריקה שוברים ביצה אחת) ועלה הסיגר.
- מניחים עלה סיגר על משטח העבודה, שמים על החצי שלו שקרוב אלינו את הפירה, בשר טחון מעל, באמצע הבשר מניחים את הביצה וסוגרים את העלה לחצי מעל המילוי.
- מטגנים את עלה הסיגר הממולא במחבת עם שמן חם בגובה של כ-2 ס”מ. מטגנים במשך כמה דקות מכל צד עד הזהבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (16)
תשימו ביצת שליו בבוריקה אפילו שתים לא ישפך לכם