ארטישוק ממולא בשר וכרפס
בפסח כוכב שולחן החג שלנו הוא תבשיל מסורתי של ארטישוקים ממולאים בבשר וסלרי. יש בו את כל הירקות האביביים העונתיים, והוא טעים ומפנק במיוחד
בפסח כוכב שולחן החג שלנו הוא תבשיל מסורתי של ארטישוקים ממולאים בבשר וסלרי. יש בו את כל הירקות האביביים העונתיים, והוא טעים ומפנק במיוחד
- מירי כהן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1012.2 קק״ל 6073.0 קק״לפחמימות 547.5 גרם 3285.0 גרםשומן 571.1 גרם 3426.7 גרםנתרן 1641.3 מ״ג 9847.7 מ״גחלבון 584.7 גרם 3508.1 גרםסיבים תזונתיים 542.9 גרם 3257.7 גרםשומן רווי 551.1 גרם 3306.9 גרםכולסטרול 693.3 מ״ג 4160.0 מ״גסידן 605.6 מ״ג 3633.9 מ״גברזל 548.0 מ״ג 3287.9 מ״גאשלגן 1138.5 מ״ג 6831.0 מ״גאבץ 552.6 מ״ג 3315.9 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 50 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות1012
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1012.2 קק״ל 6073.0 קק״לפחמימות 547.5 גרם 3285.0 גרםשומן 571.1 גרם 3426.7 גרםנתרן 1641.3 מ״ג 9847.7 מ״גחלבון 584.7 גרם 3508.1 גרםסיבים תזונתיים 542.9 גרם 3257.7 גרםשומן רווי 551.1 גרם 3306.9 גרםכולסטרול 693.3 מ״ג 4160.0 מ״גסידן 605.6 מ״ג 3633.9 מ״גברזל 548.0 מ״ג 3287.9 מ״גאשלגן 1138.5 מ״ג 6831.0 מ״גאבץ 552.6 מ״ג 3315.9 מ״גסגור
ראשי ארטישוק ממולאים בבשר עם אפונה וסלרי, זה תבשיל מסורתי לחג הפסח, מדהים ביופיו ובטעמו. אפשר להשתמש בראשי ארטישוק טריים שיש בשווקים בשפע בעונה הזו, או בראשי ארטישוק קפואים.
מרכיבים 19 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 1012 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
או טריות
מלית
-
1 ק"ג בשר בקר טחון
-
1 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
1 בצלחתוך גס
-
קלוף וחתוך גס
-
2 כפות קמח מצה
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית אבקת מרק עוף
-
1 כפית מלח דקאו לפי הטעם
רוטב
-
3 כפות שמן קנולה
-
1 בצלקצוץ
-
1 כף כורכום
-
1 כף אבקת מרק עוף
-
1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון
-
לפי הטעם
-
2 1/2 כוסות מים רותחים
-
1 שקית אפונה טרייה
-
3 סלרימקלות סלרי עם עלים קצוצים דק
אופן הכנה
- מכינים את מלית הבשר: שמים בקערת מעבד מזון את הפטרוזיליה, הבצל ותפוח האדמה וטוחנים לתערובת דקה.
- מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר, את קמח המצה וכל התבלינים ולשים היטב לתערובת אחידה ודביקה.
- ממלאים את ראשי הארטישוק בכדורי תערובת הבשר ומהדקים היטב. מהשאריות אפשר להכין קציצות וגם אותן להכניס לתבשיל. שומרים בצד.
- מחממים שמן בסיר גדול ורחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את כל התבלינים והמים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את ראשי הארטישוק הממולאים, מפזרים ביניהם את האפונה והסלרי ומערבבים בעדינות.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 30-35 דקות, עד שהבשר מוכן והרוטב מתחיל להסמיך. מגישים מיד.
אופן הכנה
- מכינים את מלית הבשר: שמים בקערת מעבד מזון את הפטרוזיליה, הבצל ותפוח האדמה וטוחנים לתערובת דקה.
- מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר, את קמח המצה וכל התבלינים ולשים היטב לתערובת אחידה ודביקה.
- ממלאים את ראשי הארטישוק בכדורי תערובת הבשר ומהדקים היטב. מהשאריות אפשר להכין קציצות וגם אותן להכניס לתבשיל. שומרים בצד.
- מחממים שמן בסיר גדול ורחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את כל התבלינים והמים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את ראשי הארטישוק הממולאים, מפזרים ביניהם את האפונה והסלרי ומערבבים בעדינות.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 30-35 דקות, עד שהבשר מוכן והרוטב מתחיל להסמיך. מגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (4)
חסר לימון. נוהגת להכין את הארטישוק עם לימון וזה יוצא נפלא
היי סלין, ניתן תמיד להוסיף ולשדרג. שמחה לשמוע 🙂
ערב טוב אפשר במקום הקמח מצה לשים קמח תפוחי אדמה או פירורי לחם?
כן, אפשרי!