רקע מירי כהן

מטבוחה אקספרס ברבע שעה!

מתכון פטנט להכנת מטבוחה אקספרס ברבע שעה - אף אחד לא ינחש שלא עמלתם עליה שעות ארוכות והיא תרגיש בול כמו מטבוחה קלאסית בבישול ארוך
מתכון פטנט להכנת מטבוחה אקספרס ברבע שעה - אף אחד לא ינחש שלא עמלתם עליה שעות ארוכות והיא תרגיש בול כמו מטבוחה קלאסית בבישול ארוך
  • מירי כהן
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    212
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 211.7 קק״ל 1058.5 קק״ל
    פחמימות 63.5 גרם 317.5 גרם
    שומן 71.5 גרם 357.6 גרם
    נתרן 863.8 מ״ג 4319.0 מ״ג
    חלבון 58.2 גרם 291.0 גרם
    סיבים תזונתיים 57.8 גרם 288.9 גרם
    שומן רווי 58.2 גרם 290.8 גרם
    כולסטרול 57.1 מ״ג 285.4 מ״ג
    סידן 70.3 מ״ג 351.7 מ״ג
    ברזל 57.3 מ״ג 286.6 מ״ג
    אשלגן 407.9 מ״ג 2039.3 מ״ג
    אבץ 57.3 מ״ג 286.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    212
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 211.7 קק״ל 1058.5 קק״ל
    פחמימות 63.5 גרם 317.5 גרם
    שומן 71.5 גרם 357.6 גרם
    נתרן 863.8 מ״ג 4319.0 מ״ג
    חלבון 58.2 גרם 291.0 גרם
    סיבים תזונתיים 57.8 גרם 288.9 גרם
    שומן רווי 58.2 גרם 290.8 גרם
    כולסטרול 57.1 מ״ג 285.4 מ״ג
    סידן 70.3 מ״ג 351.7 מ״ג
    ברזל 57.3 מ״ג 286.6 מ״ג
    אשלגן 407.9 מ״ג 2039.3 מ״ג
    אבץ 57.3 מ״ג 286.5 מ״ג
    סגור

כששומעים את המילה מטבוחה, חושבים על בישול ארוך. גם אני פעם הייתי מבשלת מטבוחה לפי המתכון של אמא, שכלל חליטת עגבניות ובישול של שעות ואז החלטתי להקל על עצמי והמצאתי קיצור דרך. כשאמא שלי טעמה ולא הבחינה שקיצרתי את התהליך, הבנתי שזה המתכון שלי לדורי דורות.

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. שמים את השום, הפלפלים החריפים והפלפל האדום בתוך קערת מעבד המזון וטוחנים לתערובת במרקם דק. 
  2. מחממים 2 כפות שמן בסיר, מוסיפים את תערובת הפלפלים והשום ומטגנים את התערובת תוך ערבוב להזהבה.
  3. טוחנים במעבד המזון את העגבניות ומוסיפים לסיר.
  4. מוסיפים את הסוכר והתבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
  5. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל במשך כ-15 דקות נוספות.
  6. מוסיפים רבע כוס שמן, מערבבים ומגישים.

    מטבוחה אקספרס ברבע שעה 2
    מקצרים תהליכים: מטבוחה אקספרס. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינארי: מיכל לוי אלחלל

המתכונים שאתם חייבים להכין למשפחה! חייבים!

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    משה

    הפלפל האדום הוא חריף או שזה גמבה

      Avatar
      מירי כהן

      היי משה, במתכון יש צ’ילי- חריף
      ופלפל אדום- רגיל, לא חריף
      גמבה זה זן מסוים של פלפל שאין להשיג רוב השנה 🙂 בהצלחה

    Avatar
    נויה

    אפשר לסים במקום שמן קמולה שמן זית?

      Avatar
      מירי כהן

      כן בטח.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody