
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 211.7 קק״ל 1058.5 קק״לפחמימות 63.5 גרם 317.5 גרםשומן 71.5 גרם 357.6 גרםנתרן 863.8 מ״ג 4319.0 מ״גחלבון 58.2 גרם 291.0 גרםסיבים תזונתיים 57.8 גרם 288.9 גרםשומן רווי 58.2 גרם 290.8 גרםכולסטרול 57.1 מ״ג 285.4 מ״גסידן 70.3 מ״ג 351.7 מ״גברזל 57.3 מ״ג 286.6 מ״גאשלגן 407.9 מ״ג 2039.3 מ״גאבץ 57.3 מ״ג 286.5 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות212
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 211.7 קק״ל 1058.5 קק״לפחמימות 63.5 גרם 317.5 גרםשומן 71.5 גרם 357.6 גרםנתרן 863.8 מ״ג 4319.0 מ״גחלבון 58.2 גרם 291.0 גרםסיבים תזונתיים 57.8 גרם 288.9 גרםשומן רווי 58.2 גרם 290.8 גרםכולסטרול 57.1 מ״ג 285.4 מ״גסידן 70.3 מ״ג 351.7 מ״גברזל 57.3 מ״ג 286.6 מ״גאשלגן 407.9 מ״ג 2039.3 מ״גאבץ 57.3 מ״ג 286.5 מ״גסגור
כששומעים את המילה מטבוחה, חושבים על בישול ארוך. גם אני פעם הייתי מבשלת מטבוחה לפי המתכון של אמא, שכלל חליטת עגבניות ובישול של שעות ואז החלטתי להקל על עצמי והמצאתי קיצור דרך. כשאמא שלי טעמה ולא הבחינה שקיצרתי את התהליך, הבנתי שזה המתכון שלי לדורי דורות.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 212 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
8 שיני שום
-
חתוכים גס
-
חתוך גס
-
2 כפות שמן קנולה
-
10 עגבניותבשלות, חתוכות לרבעים
-
1/2 כפית סוכר לבן
-
1 1/2 כפות פפריקה מתוקה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית אבקת מרק עוף
-
1/4 כוס שמן קנולה

אופן הכנה
- שמים את השום, הפלפלים החריפים והפלפל האדום בתוך קערת מעבד המזון וטוחנים לתערובת במרקם דק.
- מחממים 2 כפות שמן בסיר, מוסיפים את תערובת הפלפלים והשום ומטגנים את התערובת תוך ערבוב להזהבה.
- טוחנים במעבד המזון את העגבניות ומוסיפים לסיר.
- מוסיפים את הסוכר והתבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל במשך כ-15 דקות נוספות.
- מוסיפים רבע כוס שמן, מערבבים ומגישים.
מקצרים תהליכים: מטבוחה אקספרס. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינארי: מיכל לוי אלחלל
אופן הכנה
- שמים את השום, הפלפלים החריפים והפלפל האדום בתוך קערת מעבד המזון וטוחנים לתערובת במרקם דק.
- מחממים 2 כפות שמן בסיר, מוסיפים את תערובת הפלפלים והשום ומטגנים את התערובת תוך ערבוב להזהבה.
- טוחנים במעבד המזון את העגבניות ומוסיפים לסיר.
- מוסיפים את הסוכר והתבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל במשך כ-15 דקות נוספות.
- מוסיפים רבע כוס שמן, מערבבים ומגישים.
המתכונים שאתם חייבים להכין למשפחה! חייבים!
תגובות (12)
הפלפל האדום הוא חריף או שזה גמבה
היי משה, במתכון יש צ’ילי- חריף
ופלפל אדום- רגיל, לא חריף
גמבה זה זן מסוים של פלפל שאין להשיג רוב השנה 🙂 בהצלחה
אפשר לסים במקום שמן קמולה שמן זית?
כן בטח.