מרק לחשו: מרק סולת מרוקאי
מרק סולת מרוקאי מסורתי: טעים, בריא, עשיר וסמיך. מרק במרקם על גבול הדייסה, שמכינים בצ'יק, ממצרכים בסיסיים שיש בכל בית וכולם יבקשו מכם עוד מנה!
מרק סולת מרוקאי מסורתי: טעים, בריא, עשיר וסמיך. מרק במרקם על גבול הדייסה, שמכינים בצ'יק, ממצרכים בסיסיים שיש בכל בית וכולם יבקשו מכם עוד מנה!
- מירי כהן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 183.9 קק״ל 919.3 קק״לפחמימות 34.3 גרם 171.7 גרםשומן 2.7 גרם 13.3 גרםנתרן 496.7 מ״ג 2483.7 מ״גחלבון 6.0 גרם 29.9 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 8.9 גרםשומן רווי 0.4 גרם 2.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 16.4 מ״ג 82.1 מ״גברזל 0.5 מ״ג 2.5 מ״גאשלגן 74.4 מ״ג 372.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.1 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות184
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 183.9 קק״ל 919.3 קק״לפחמימות 34.3 גרם 171.7 גרםשומן 2.7 גרם 13.3 גרםנתרן 496.7 מ״ג 2483.7 מ״גחלבון 6.0 גרם 29.9 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 8.9 גרםשומן רווי 0.4 גרם 2.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 16.4 מ״ג 82.1 מ״גברזל 0.5 מ״ג 2.5 מ״גאשלגן 74.4 מ״ג 372.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.1 מ״גסגור
מרק לחשו זה מרק סולת מרוקאי, שאמא שלי תמיד הייתה מכינה אותו בחורף ודאגה להוסיף ולומר לנו שהוא ממש כמו אנטיביוטיקה טבעית. כשביקשתי ממנה ללמד אותי להכין את הלחשו, הייתי בהלם מהפשטות והמהירות של הכנת המרק הטעים והבריא הזה.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 184 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
10 כוסות מים
-
1 כף שמן זית
-
7 שיני שוםכתושות
-
1 כפית כורכום
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית אבקת מרק עוף
-
1/2 צרור כוסברהקצוצה
-
1 כוס סולת
אופן הכנה
- שמים בסיר גדול את המים, השמן והשום ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים לסיר את התבלינים והכוסברה ומערבבים.
- שופכים גם את הסולת בהדרגה לתוך הסיר עם המים הרותחים, תוך כדי ערבוב.
- מבשלים על להבה נמוכה במשך כ-5 דקות, עד שמתקבל מרק במרקם סמיך ואחיד.
- אם רוצים מרק במרקם סמיך יותר- מוסיפים עוד קצת סולת, ואם רוצים מרק במרקם דליל יותר- מוסיפים עוד קצת מים.
- קחו בחשבון שהמרק מסמיך מאוד אחרי שהוא מתקרר.
אופן הכנה
- שמים בסיר גדול את המים, השמן והשום ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים לסיר את התבלינים והכוסברה ומערבבים.
- שופכים גם את הסולת בהדרגה לתוך הסיר עם המים הרותחים, תוך כדי ערבוב.
- מבשלים על להבה נמוכה במשך כ-5 דקות, עד שמתקבל מרק במרקם סמיך ואחיד.
- אם רוצים מרק במרקם סמיך יותר- מוסיפים עוד קצת סולת, ואם רוצים מרק במרקם דליל יותר- מוסיפים עוד קצת מים.
- קחו בחשבון שהמרק מסמיך מאוד אחרי שהוא מתקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)