רקע מירי כהן

מרק לחשו: מרק סולת מרוקאי

מרק סולת מרוקאי מסורתי: טעים, בריא, עשיר וסמיך. מרק במרקם על גבול הדייסה, שמכינים בצ'יק, ממצרכים בסיסיים שיש בכל בית וכולם יבקשו מכם עוד מנה!
מרק סולת מרוקאי מסורתי: טעים, בריא, עשיר וסמיך. מרק במרקם על גבול הדייסה, שמכינים בצ'יק, ממצרכים בסיסיים שיש בכל בית וכולם יבקשו מכם עוד מנה!
  • מירי כהן
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • קלוריות
    184
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 183.9 קק״ל 919.3 קק״ל
    פחמימות 34.3 גרם 171.7 גרם
    שומן 2.7 גרם 13.3 גרם
    נתרן 496.7 מ״ג 2483.7 מ״ג
    חלבון 6.0 גרם 29.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 8.9 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 2.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 16.4 מ״ג 82.1 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 2.5 מ״ג
    אשלגן 74.4 מ״ג 372.1 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 2.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • קלוריות
    184
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 183.9 קק״ל 919.3 קק״ל
    פחמימות 34.3 גרם 171.7 גרם
    שומן 2.7 גרם 13.3 גרם
    נתרן 496.7 מ״ג 2483.7 מ״ג
    חלבון 6.0 גרם 29.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 8.9 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 2.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 16.4 מ״ג 82.1 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 2.5 מ״ג
    אשלגן 74.4 מ״ג 372.1 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 2.1 מ״ג
    סגור

מרק לחשו זה מרק סולת מרוקאי, שאמא שלי תמיד הייתה מכינה אותו בחורף ודאגה להוסיף ולומר לנו שהוא ממש כמו אנטיביוטיקה טבעית. כשביקשתי ממנה ללמד אותי להכין את הלחשו, הייתי בהלם מהפשטות והמהירות של הכנת המרק הטעים והבריא הזה.

אוכל מרוקאי
מירי כהן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. שמים בסיר גדול את המים, השמן והשום ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים לסיר את התבלינים והכוסברה ומערבבים.
  3. שופכים גם את הסולת בהדרגה לתוך הסיר עם המים הרותחים, תוך כדי ערבוב.
  4. מבשלים על להבה נמוכה במשך כ-5 דקות, עד שמתקבל מרק במרקם סמיך ואחיד.
  5. אם רוצים מרק במרקם סמיך יותר- מוסיפים עוד קצת סולת, ואם רוצים מרק במרקם דליל יותר- מוסיפים עוד קצת מים.
  6. קחו בחשבון שהמרק מסמיך מאוד אחרי שהוא מתקרר.

    מרק לחשו
    הלוחשת ללחשו. צילום נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינארי: מיכל לוי אלחלל


    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody