רקע מירי כהן

קציצות ברוטב עגבניות (כשרות לפסח)

קציצות ברוטב עגבניות עם מצות טחונות במקום פירורי לחם, הן פתרון מושלם לארוחת החג בפסח וגם לכל ארוחה אחרת בחול המועד!
קציצות ברוטב עגבניות עם מצות טחונות במקום פירורי לחם, הן פתרון מושלם לארוחת החג בפסח וגם לכל ארוחה אחרת בחול המועד!
  • מירי כהן
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    210
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 209.9 קק״ל 4197.3 קק״ל
    פחמימות 26.6 גרם 532.4 גרם
    שומן 33.3 גרם 666.2 גרם
    נתרן 379.0 מ״ג 7579.9 מ״ג
    חלבון 36.5 גרם 729.8 גרם
    סיבים תזונתיים 23.9 גרם 477.0 גרם
    שומן רווי 25.0 גרם 499.3 גרם
    כולסטרול 67.4 מ״ג 1348.6 מ״ג
    סידן 56.8 מ״ג 1136.5 מ״ג
    ברזל 24.2 מ״ג 484.3 מ״ג
    אשלגן 248.5 מ״ג 4970.1 מ״ג
    אבץ 25.3 מ״ג 505.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    210
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 209.9 קק״ל 4197.3 קק״ל
    פחמימות 26.6 גרם 532.4 גרם
    שומן 33.3 גרם 666.2 גרם
    נתרן 379.0 מ״ג 7579.9 מ״ג
    חלבון 36.5 גרם 729.8 גרם
    סיבים תזונתיים 23.9 גרם 477.0 גרם
    שומן רווי 25.0 גרם 499.3 גרם
    כולסטרול 67.4 מ״ג 1348.6 מ״ג
    סידן 56.8 מ״ג 1136.5 מ״ג
    ברזל 24.2 מ״ג 484.3 מ״ג
    אשלגן 248.5 מ״ג 4970.1 מ״ג
    אבץ 25.3 מ״ג 505.2 מ״ג
    סגור

קבלו את המתכון המנצח שלי לקציצות בשר כשרות לפסח ברוטב עגבניות סמיך וטעים. בפסח אני משתמשת במצות טחונות להכנת הקציצות, אבל אם אתם מכינים אותן לא בחג, אפשר להחליף את המצות בפירורי לחם.

אוכל שילדים אוהבים
מירי כהן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוטב


אופן הכנה

  1. מסננים את החומוס, שמים בסיר עם שפע מים, מביאים לרתיחה ומבשלים שעה לפחות או עד שהוא מתרכך.
  2. מכינים את הקציצות: שמים בקערת מעבד המזון את המצות וטוחנים לפירורים. מעבירים לקערה.
  3. שמים בקערת מעבד המזון את תפוח האדמה, הבצל והפטרוזיליה וטוחנים לתערובת אחידה. מוסיפים לקערה עם פירורי המצות.
  4. מוסיפים לקערה גם את הבשר הטחון, השמן, התבלינים ואבקת האפייה ולשים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה.
  5. קורצים מהתערובת קציצות בגודל כדור פינג-פונג (הן קצת תופחות בזמן הבישול).
  6. מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר גדול ורחב ומטגנים את השום עד להזהבה קלה.
  7. מוסיפים את העגבנייה והחומוס, מתבלים, מערבבים ומבשלים במשך כ-5 דקות.
  8. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים לרוטב את הקציצות. יוצקים את הרוטב מעליהן, מוסיפים את הלימון הכבוש והכוסברה וממשיכים לבשל במשך כ-30 דקות על להבה נמוכה, או עד שהקציצות מוכנות והרוטב מסמיך.

    קציצות ברוטב עגבניות כשרות לפסח 2
    קציצות ברוטב עגבניות כשרות לפסח. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינארי: מיכל לוי אלחלל


    מתכונים מושלמים שאתם חייבים להכין:

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody