-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 209.9 קק״ל 4197.3 קק״לפחמימות 26.6 גרם 532.4 גרםשומן 33.3 גרם 666.2 גרםנתרן 379.0 מ״ג 7579.9 מ״גחלבון 36.5 גרם 729.8 גרםסיבים תזונתיים 23.9 גרם 477.0 גרםשומן רווי 25.0 גרם 499.3 גרםכולסטרול 67.4 מ״ג 1348.6 מ״גסידן 56.8 מ״ג 1136.5 מ״גברזל 24.2 מ״ג 484.3 מ״גאשלגן 248.5 מ״ג 4970.1 מ״גאבץ 25.3 מ״ג 505.2 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות210
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 209.9 קק״ל 4197.3 קק״לפחמימות 26.6 גרם 532.4 גרםשומן 33.3 גרם 666.2 גרםנתרן 379.0 מ״ג 7579.9 מ״גחלבון 36.5 גרם 729.8 גרםסיבים תזונתיים 23.9 גרם 477.0 גרםשומן רווי 25.0 גרם 499.3 גרםכולסטרול 67.4 מ״ג 1348.6 מ״גסידן 56.8 מ״ג 1136.5 מ״גברזל 24.2 מ״ג 484.3 מ״גאשלגן 248.5 מ״ג 4970.1 מ״גאבץ 25.3 מ״ג 505.2 מ״גסגור
קבלו את המתכון המנצח שלי לקציצות בשר כשרות לפסח ברוטב עגבניות סמיך וטעים. בפסח אני משתמשת במצות טחונות להכנת הקציצות, אבל אם אתם מכינים אותן לא בחג, אפשר להחליף את המצות בפירורי לחם.
מרכיבים 23 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 210 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
1 ק"ג בשר בקר טחון
-
2 מצות
-
1 בצל
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
2 כפות שמן זית
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית כמון טחון
-
קורט קינמון טחון
-
1 שקית אבקת אפייה
רוטב
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
1 כף שוםכתוש
-
1 עגבנייה גדולהמגוררת
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית כמון טחון
-
2 כוסות מים רותחים
-
או יותר, לפי הטעם
-
1 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
2 כוסות גרגירי חומוס יבשיםמושרים לפחות 10 שעות
אופן הכנה
- מסננים את החומוס, שמים בסיר עם שפע מים, מביאים לרתיחה ומבשלים שעה לפחות או עד שהוא מתרכך.
- מכינים את הקציצות: שמים בקערת מעבד המזון את המצות וטוחנים לפירורים. מעבירים לקערה.
- שמים בקערת מעבד המזון את תפוח האדמה, הבצל והפטרוזיליה וטוחנים לתערובת אחידה. מוסיפים לקערה עם פירורי המצות.
- מוסיפים לקערה גם את הבשר הטחון, השמן, התבלינים ואבקת האפייה ולשים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה.
- קורצים מהתערובת קציצות בגודל כדור פינג-פונג (הן קצת תופחות בזמן הבישול).
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר גדול ורחב ומטגנים את השום עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את העגבנייה והחומוס, מתבלים, מערבבים ומבשלים במשך כ-5 דקות.
- מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים לרוטב את הקציצות. יוצקים את הרוטב מעליהן, מוסיפים את הלימון הכבוש והכוסברה וממשיכים לבשל במשך כ-30 דקות על להבה נמוכה, או עד שהקציצות מוכנות והרוטב מסמיך.
אופן הכנה
- מסננים את החומוס, שמים בסיר עם שפע מים, מביאים לרתיחה ומבשלים שעה לפחות או עד שהוא מתרכך.
- מכינים את הקציצות: שמים בקערת מעבד המזון את המצות וטוחנים לפירורים. מעבירים לקערה.
- שמים בקערת מעבד המזון את תפוח האדמה, הבצל והפטרוזיליה וטוחנים לתערובת אחידה. מוסיפים לקערה עם פירורי המצות.
- מוסיפים לקערה גם את הבשר הטחון, השמן, התבלינים ואבקת האפייה ולשים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה.
- קורצים מהתערובת קציצות בגודל כדור פינג-פונג (הן קצת תופחות בזמן הבישול).
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר גדול ורחב ומטגנים את השום עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את העגבנייה והחומוס, מתבלים, מערבבים ומבשלים במשך כ-5 דקות.
- מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים לרוטב את הקציצות. יוצקים את הרוטב מעליהן, מוסיפים את הלימון הכבוש והכוסברה וממשיכים לבשל במשך כ-30 דקות על להבה נמוכה, או עד שהקציצות מוכנות והרוטב מסמיך.
מתכונים מושלמים שאתם חייבים להכין:
תגובות (0)