-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 504.4 קק״ל 4035.1 קק״לפחמימות 84.9 גרם 679.2 גרםשומן 38.0 גרם 303.8 גרםנתרן 1116.7 מ״ג 8933.6 מ״גחלבון 48.4 גרם 387.5 גרםסיבים תזונתיים 26.9 גרם 214.9 גרםשומן רווי 27.9 גרם 223.5 גרםכולסטרול 154.5 מ״ג 1236.0 מ״גסידן 102.1 מ״ג 816.5 מ״גברזל 28.3 מ״ג 226.3 מ״גאשלגן 769.8 מ״ג 6158.1 מ״גאבץ 28.5 מ״ג 227.8 מ״גסגור
-
מרכיבים28
-
הכנה שעהכולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות504
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 504.4 קק״ל 4035.1 קק״לפחמימות 84.9 גרם 679.2 גרםשומן 38.0 גרם 303.8 גרםנתרן 1116.7 מ״ג 8933.6 מ״גחלבון 48.4 גרם 387.5 גרםסיבים תזונתיים 26.9 גרם 214.9 גרםשומן רווי 27.9 גרם 223.5 גרםכולסטרול 154.5 מ״ג 1236.0 מ״גסידן 102.1 מ״ג 816.5 מ״גברזל 28.3 מ״ג 226.3 מ״גאשלגן 769.8 מ״ג 6158.1 מ״גאבץ 28.5 מ״ג 227.8 מ״גסגור
יש נטייה לחשוב שהכנת סיר מפרום זה משהו קשה במיוחד. אז במיוחד בשבילכם, קבלו מתכון מושלם למפרום כשר לפסח ותאמינו לי – הוא לא כזה מורכב להכנה. העיקר הגישה חיובית, הנכונות ולהיכנס למטבח באהבה.
מרכיבים 28 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 504 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 תפוחי אדמה גדולים
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
1 בצלקצוץ דק
-
2 כפות קמח מצה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית קימל טחון
ציפוי
-
2 כוסות קמח תפוחי אדמה
-
2 ביצים L
-
1 כף רסק עגבניות
-
1/4 כפית מלח דק
-
לטיגון עמוק
רוטב
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 בצלקצוץ
-
חתוך לרצועות
-
1 גזרחתוך לפרוסות דקות
-
1 כף רסק עגבניות
-
1 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית אבקת מרק עוף
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
קורט בהרט
-
קורט קינמון טחון
-
3 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- חותכים את תפוחי האדמה ל-2 פרוסות כל אחד, כך שיוצאות 8 חתיכות מפרום.
- מניחים את תפוחי האדמה בקערה עם שפע מים במשך 30 דקות לפחות, כדי שתפוחי האדמה יתרככו מעט.
- מכינים את המלית: שמים בקערה את הבשר, את הבצל, הפטרוזיליה, קמח המצה וכל התבלינים, ומערבבים היטב.
- מסננים את תפוחי האדמה מן המים, חותכים אותם לרוחב לא עד הסוף כך שנוצרים כיסים.
- ממלאים בעדינות את הכיסים בקציצות קטנות עשויות מתערובת הבשר.
- מכינים שתי קערות: קערה אחת עם קמח תפוחי האדמה, וקערה נוספת ובה ביצים טרופות עם רסק העגבניות והמלח.
- מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק.
- מגלגלים את המפרומים המוכנים בקמח תפוחי האדמה וטובלים היטב בתערובת הביצה.
- מטגנים את המפרומים המצופים בסיר עם השמן החם עד להשחמה יפה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר גדול ורחב ומטגנים את הבצל, הפלפל האדום והגזר במשך כ-4-5 דקות.
- מוסיפים את רסק העגבניות, את כל התבלינים ואת המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מוסיפים בעדינות את המפרומים ומבשלים במשך כ-30-35 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתרככים והרוטב מסמיך.
אופן הכנה
- חותכים את תפוחי האדמה ל-2 פרוסות כל אחד, כך שיוצאות 8 חתיכות מפרום.
- מניחים את תפוחי האדמה בקערה עם שפע מים במשך 30 דקות לפחות, כדי שתפוחי האדמה יתרככו מעט.
- מכינים את המלית: שמים בקערה את הבשר, את הבצל, הפטרוזיליה, קמח המצה וכל התבלינים, ומערבבים היטב.
- מסננים את תפוחי האדמה מן המים, חותכים אותם לרוחב לא עד הסוף כך שנוצרים כיסים.
- ממלאים בעדינות את הכיסים בקציצות קטנות עשויות מתערובת הבשר.
- מכינים שתי קערות: קערה אחת עם קמח תפוחי האדמה, וקערה נוספת ובה ביצים טרופות עם רסק העגבניות והמלח.
- מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק.
- מגלגלים את המפרומים המוכנים בקמח תפוחי האדמה וטובלים היטב בתערובת הביצה.
- מטגנים את המפרומים המצופים בסיר עם השמן החם עד להשחמה יפה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר גדול ורחב ומטגנים את הבצל, הפלפל האדום והגזר במשך כ-4-5 דקות.
- מוסיפים את רסק העגבניות, את כל התבלינים ואת המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מוסיפים בעדינות את המפרומים ומבשלים במשך כ-30-35 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתרככים והרוטב מסמיך.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)