רקע מירי כהן

מפרום כשר לפסח

מפרום! כיסי תפוחי אדמה ממולאים בקציצות בשר ומבושלים ברוטב אדום מתובל. טעים טעים והכי ביתי שיש! וזאת הגרסה שלי - מעולה וכשרה לפסח!
מפרום! כיסי תפוחי אדמה ממולאים בקציצות בשר ומבושלים ברוטב אדום מתובל. טעים טעים והכי ביתי שיש! וזאת הגרסה שלי - מעולה וכשרה לפסח!
  • מירי כהן
  • מרכיבים
    28
  • הכנה שעה
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    504
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 504.4 קק״ל 4035.1 קק״ל
    פחמימות 84.9 גרם 679.2 גרם
    שומן 38.0 גרם 303.8 גרם
    נתרן 1116.7 מ״ג 8933.6 מ״ג
    חלבון 48.4 גרם 387.5 גרם
    סיבים תזונתיים 26.9 גרם 214.9 גרם
    שומן רווי 27.9 גרם 223.5 גרם
    כולסטרול 154.5 מ״ג 1236.0 מ״ג
    סידן 102.1 מ״ג 816.5 מ״ג
    ברזל 28.3 מ״ג 226.3 מ״ג
    אשלגן 769.8 מ״ג 6158.1 מ״ג
    אבץ 28.5 מ״ג 227.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    28
  • הכנה שעה
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    504
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 504.4 קק״ל 4035.1 קק״ל
    פחמימות 84.9 גרם 679.2 גרם
    שומן 38.0 גרם 303.8 גרם
    נתרן 1116.7 מ״ג 8933.6 מ״ג
    חלבון 48.4 גרם 387.5 גרם
    סיבים תזונתיים 26.9 גרם 214.9 גרם
    שומן רווי 27.9 גרם 223.5 גרם
    כולסטרול 154.5 מ״ג 1236.0 מ״ג
    סידן 102.1 מ״ג 816.5 מ״ג
    ברזל 28.3 מ״ג 226.3 מ״ג
    אשלגן 769.8 מ״ג 6158.1 מ״ג
    אבץ 28.5 מ״ג 227.8 מ״ג
    סגור

יש נטייה לחשוב שהכנת סיר מפרום זה משהו קשה במיוחד. אז במיוחד בשבילכם, קבלו מתכון מושלם למפרום כשר לפסח ותאמינו לי – הוא לא כזה מורכב להכנה. העיקר הגישה חיובית, הנכונות ולהיכנס למטבח באהבה.

אוכל טריפוליטאי
מירי כהן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

ציפוי

רוטב


אופן הכנה

  1. חותכים את תפוחי האדמה ל-2 פרוסות כל אחד, כך שיוצאות 8 חתיכות מפרום.
  2. מניחים את תפוחי האדמה בקערה עם שפע מים במשך 30 דקות לפחות, כדי שתפוחי האדמה יתרככו מעט.
  3. מכינים את המלית: שמים בקערה את הבשר, את הבצל, הפטרוזיליה, קמח המצה וכל התבלינים, ומערבבים היטב.
  4. מסננים את תפוחי האדמה מן המים, חותכים אותם לרוחב לא עד הסוף כך שנוצרים כיסים.
  5. ממלאים בעדינות את הכיסים בקציצות קטנות עשויות מתערובת הבשר.
  6. מכינים שתי קערות: קערה אחת עם קמח תפוחי האדמה, וקערה נוספת ובה ביצים טרופות עם רסק העגבניות והמלח.
  7. מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק.
  8. מגלגלים את המפרומים המוכנים בקמח תפוחי האדמה וטובלים היטב בתערובת הביצה.
  9. מטגנים את המפרומים המצופים בסיר עם השמן החם עד להשחמה יפה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  10. מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר גדול ורחב ומטגנים את הבצל, הפלפל האדום והגזר במשך כ-4-5 דקות.
  11. מוסיפים את רסק העגבניות, את כל התבלינים ואת המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  12. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים בעדינות את המפרומים ומבשלים במשך כ-30-35 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתרככים והרוטב מסמיך.

    מפרום חלומי של מירי כהן
    מפרום בטעם של בית של מירי. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינארי: מיכל לוי אלחלל


    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody