קציצות קיפוד: ארוחה שלמה בסיר אחד
מילה שלי- לא תהיה לכם שום בעיה לשווק את הקציצות הטעימות והבריאות האלה לילדים שלכם! פשוט תגידו להם שמדובר בקציצות קיפוד, ותראו איך הם יבקשו תוספת
מילה שלי- לא תהיה לכם שום בעיה לשווק את הקציצות הטעימות והבריאות האלה לילדים שלכם! פשוט תגידו להם שמדובר בקציצות קיפוד, ותראו איך הם יבקשו תוספת
- מירי כהן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 135.2 קק״ל 2704.9 קק״לפחמימות 26.7 גרם 534.3 גרםשומן 26.0 גרם 519.8 גרםנתרן 339.4 מ״ג 6788.9 מ״גחלבון 27.3 גרם 545.8 גרםסיבים תזונתיים 20.8 גרם 415.4 גרםשומן רווי 21.6 גרם 432.9 גרםכולסטרול 42.8 מ״ג 856.0 מ״גסידן 35.0 מ״ג 699.1 מ״גברזל 21.5 מ״ג 429.3 מ״גאשלגן 167.0 מ״ג 3340.6 מ״גאבץ 21.8 מ״ג 435.2 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 35 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות135
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 135.2 קק״ל 2704.9 קק״לפחמימות 26.7 גרם 534.3 גרםשומן 26.0 גרם 519.8 גרםנתרן 339.4 מ״ג 6788.9 מ״גחלבון 27.3 גרם 545.8 גרםסיבים תזונתיים 20.8 גרם 415.4 גרםשומן רווי 21.6 גרם 432.9 גרםכולסטרול 42.8 מ״ג 856.0 מ״גסידן 35.0 מ״ג 699.1 מ״גברזל 21.5 מ״ג 429.3 מ״גאשלגן 167.0 מ״ג 3340.6 מ״גאבץ 21.8 מ״ג 435.2 מ״גסגור
הקציצות הנוסטלגיות שהייתי מכינה לילדים שלי כשהיו קטנים, ועכשיו אני מוצאת את עצמי מכינה לנכדות שלי. רק כשהקציצות מוכנות, מבינים את משמעות השם שלהן. מדובר בארוחה שלמה בסיר אחד, מרהיבה ביופייה וכל כך קלה להכנה. הילדים יעופו על זה והמבוגרים יתמוגגו מהטעמים העשירים.
מרכיבים 22 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 135 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
2 כוסות אורז בסמטי
-
1 בצלקצוץ
-
מגורד או קצוץ דק
-
1/2 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
2 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
רוטב עגבניות
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 בצלקצוץ
-
2 כפות שוםכתוש
-
2 עגבניותמגורדות
-
2 כפות רסק עגבניות
-
2 כפות פפריקה מתוקה
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 כפית אבקת מרק עוף
-
2 כוסות מים רותחים
-
חתוכים לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצל והשום, מערבבים ומטגנים עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את העגבניות המגורדות, רסק העגבניות, התבלינים ומרק העוף ומערבבים.
- שופכים למחבת גם את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-10 דקות בזמן שמכינים את הקציצות.
- מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה ודביקה.
- קורצים מתערובת הבשר קציצות בגודל כדור פינג פונג.
- מוסיפים את הקציצות לרוטב, כך שהרוטב יגיע לגובה של 2/3 מהקציצות.
- מכסים את הסיר במכסה ומבשלים במשך 20-25 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים והקציצות מוכנות.
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצל והשום, מערבבים ומטגנים עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את העגבניות המגורדות, רסק העגבניות, התבלינים ומרק העוף ומערבבים.
- שופכים למחבת גם את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-10 דקות בזמן שמכינים את הקציצות.
- מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה ודביקה.
- קורצים מתערובת הבשר קציצות בגודל כדור פינג פונג.
- מוסיפים את הקציצות לרוטב, כך שהרוטב יגיע לגובה של 2/3 מהקציצות.
- מכסים את הסיר במכסה ומבשלים במשך 20-25 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים והקציצות מוכנות.
יש לנו עוד מלא מתכונים שאתם חייבים להכין!
תגובות (16)
יצא מאוד טעים, שמתי רק כוס אורז אחת וזה הספיק.נראה לי שמומלץ להכין בסיר רחב, כי יצא קצת עמוס ועם פחות רוטב בסיר רגיל.
היי שרון, נשמע מעולה!
אמאל’ה אין טעים כזה!!!!
תודה רבה, נטלי!