צ’ימיצ’ורי: הרוטב המושלם מהמטבח הארגנטינאי
צ'ימיצ'ורי הוא רוטב או מטבל מהמטבח הארגנטינאי על טהרת עשבי תיבול ושמן זית. יש לו שימושים רבים, והוא אפילו יכול לשמש חומר גלם בבישול ואפייה
צ'ימיצ'ורי הוא רוטב או מטבל מהמטבח הארגנטינאי על טהרת עשבי תיבול ושמן זית. יש לו שימושים רבים, והוא אפילו יכול לשמש חומר גלם בבישול ואפייה
- מירי כהן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7660.0 קק״ל 7660.0 קק״לפחמימות 143.1 גרם 143.1 גרםשומן 976.9 גרם 976.9 גרםנתרן 8360.1 מ״ג 8360.1 מ״גחלבון 142.3 גרם 142.3 גרםסיבים תזונתיים 142.6 גרם 142.6 גרםשומן רווי 251.8 גרם 251.8 גרםכולסטרול 134.2 מ״ג 134.2 מ״גסידן 540.5 מ״ג 540.5 מ״גברזל 156.0 מ״ג 156.0 מ״גאשלגן 1700.9 מ״ג 1700.9 מ״גאבץ 136.9 מ״ג 136.9 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות7660
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7660.0 קק״ל 7660.0 קק״לפחמימות 143.1 גרם 143.1 גרםשומן 976.9 גרם 976.9 גרםנתרן 8360.1 מ״ג 8360.1 מ״גחלבון 142.3 גרם 142.3 גרםסיבים תזונתיים 142.6 גרם 142.6 גרםשומן רווי 251.8 גרם 251.8 גרםכולסטרול 134.2 מ״ג 134.2 מ״גסידן 540.5 מ״ג 540.5 מ״גברזל 156.0 מ״ג 156.0 מ״גאשלגן 1700.9 מ״ג 1700.9 מ״גאבץ 136.9 מ״ג 136.9 מ״גסגור
צ׳ימיצ׳ורי זה רוטב מושלם שאפשר לשדך לבשרים, דגים, עראייס, חצילים וכמעט לכל דבר אחר. קיבלתי את המתכון הזה מהבן שלי, ומאז אני מכינה אותו ומחלקת בקופסאות לכל בני המשפחה המורחבת.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 7660 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- שמים בקערת בלנדר את עשבי התיבול, טוחנים לתערובת דקה ומעבירים לקערה גדולה.
- מכניסים לקערת הבלנדר את הלימון, הגמבה והבצל וטוחנים דק. מוסיפים לקערת עשבי התיבול ומערבבים היטב.
- מתבלים את הצ’ימיצ’ורי בכל התבלינים ויוצקים מעליו שמן זית עד שהוא מציף את התערובת. מערבבים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מעבירים לצנצנות או לקופסאות ושומרים במקרר.
אופן הכנה
- שמים בקערת בלנדר את עשבי התיבול, טוחנים לתערובת דקה ומעבירים לקערה גדולה.
- מכניסים לקערת הבלנדר את הלימון, הגמבה והבצל וטוחנים דק. מוסיפים לקערת עשבי התיבול ומערבבים היטב.
- מתבלים את הצ’ימיצ’ורי בכל התבלינים ויוצקים מעליו שמן זית עד שהוא מציף את התערובת. מערבבים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מעבירים לצנצנות או לקופסאות ושומרים במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
מה הקשר תבלין שווארמה?? מי מחזיק בבית בכלל ?
היי דוד, תבלין שווארמה מאוד פופולארי ומוסיף טעם עשיר 🙂