מרק חרירה: מלך המרקים המרוקאים
אחד המרקים הפופולריים ביותר מהמטבח המרוקאי, שנהוג להגיש בארוחה מפסקת או במוצאי יום כיפור. מרק סמיך, עשיר, מזין וממלא את הגוף באנרגיה וכוח
אחד המרקים הפופולריים ביותר מהמטבח המרוקאי, שנהוג להגיש בארוחה מפסקת או במוצאי יום כיפור. מרק סמיך, עשיר, מזין וממלא את הגוף באנרגיה וכוח
- מירי כהן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 570.3 קק״ל 2851.5 קק״לפחמימות 107.2 גרם 536.0 גרםשומן 44.0 גרם 219.8 גרםנתרן 1066.0 מ״ג 5329.8 מ״גחלבון 56.1 גרם 280.6 גרםסיבים תזונתיים 57.6 גרם 288.0 גרםשומן רווי 30.4 גרם 151.9 גרםכולסטרול 29.2 מ״ג 146.0 מ״גסידן 157.5 מ״ג 787.7 מ״גברזל 38.4 מ״ג 191.9 מ״גאשלגן 1209.0 מ״ג 6045.0 מ״גאבץ 32.8 מ״ג 164.2 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה שעהכולל שעה
-
קלוריות570
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 570.3 קק״ל 2851.5 קק״לפחמימות 107.2 גרם 536.0 גרםשומן 44.0 גרם 219.8 גרםנתרן 1066.0 מ״ג 5329.8 מ״גחלבון 56.1 גרם 280.6 גרםסיבים תזונתיים 57.6 גרם 288.0 גרםשומן רווי 30.4 גרם 151.9 גרםכולסטרול 29.2 מ״ג 146.0 מ״גסידן 157.5 מ״ג 787.7 מ״גברזל 38.4 מ״ג 191.9 מ״גאשלגן 1209.0 מ״ג 6045.0 מ״גאבץ 32.8 מ״ג 164.2 מ״גסגור
מרק חרירה מושלם שאמא שלי למדה מסבתא ודאגה ללמד אותי, ואני מלמדת את הבנות ובעתיד אלמד גם את הנכדות שלי. הכירו את המתכון של מרק חרירה חגיגי, עשיר ומשביע שעובר אצלנו במשפחה מדור לדור.
מרכיבים 17 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעה | קלוריות 570 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
2 בצליםקצוצים
-
6 עלי סלריקצוצים
-
1 צרור כוסברהקצוצה
-
1 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
2 עגבניותמגורדות
-
2 כוסות גרגירי חומוס מבושליםקפואים או קופסת שימורים
-
1 כוס עדשים ירוקותמושרות ל-30 דקות ומסוננות
-
1 כף כורכום
-
1 כף אבקת מרק עוף
-
1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון
-
1 כפית מלח דק
-
8 כוסות מים רותחים
-
חופן אטריות ביציםדקות
-
1 1/2 כפות קמח לבן
-
1 כוס מים קרים
-
לפי הטעם
אופן הכנה
- מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים לסיר את עלי הסלרי ועשבי התיבול ומערבבים.
- מוסיפים גם את העגבניות המגורדות, החומוס והעדשים, מתבלים ומערבבים היטב.
- שופכים לתוך הסיר את המים הרותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-30 דקות.
- מוסיפים את האטריות ומבשלים במשך 10 דקות נוספות.
- מערבבים את הקמח במעט מים, עד שאין גושים ומוסיפים את התערובת לסיר בהדרגה, תוך כדי ערבוב.
- מביאים לרתיחה (המרק אמור להסמיך) ומכבים את האש.
- מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם (אפשר להוסיף לתוך הסיר או לכל אחד בצלחת) ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים לסיר את עלי הסלרי ועשבי התיבול ומערבבים.
- מוסיפים גם את העגבניות המגורדות, החומוס והעדשים, מתבלים ומערבבים היטב.
- שופכים לתוך הסיר את המים הרותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-30 דקות.
- מוסיפים את האטריות ומבשלים במשך 10 דקות נוספות.
- מערבבים את הקמח במעט מים, עד שאין גושים ומוסיפים את התערובת לסיר בהדרגה, תוך כדי ערבוב.
- מביאים לרתיחה (המרק אמור להסמיך) ומכבים את האש.
- מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם (אפשר להוסיף לתוך הסיר או לכל אחד בצלחת) ומגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (3)
גם אבקת מרק עוף עוברת מדור לדור?
כן, את יכולה לוותר עליה אם את רוצה
היי מירי, האם את ממליצה להשתמש מקופסת שימורים או מקפוא? לגבי החומוס תודה