-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 273.3 קק״ל 6559.4 קק״לפחמימות 44.7 גרם 1073.0 גרםשומן 20.4 גרם 490.7 גרםנתרן 615.3 מ״ג 14766.2 מ״גחלבון 21.1 גרם 505.5 גרםסיבים תזונתיים 12.6 גרם 303.1 גרםשומן רווי 12.7 גרם 304.7 גרםכולסטרול 30.1 מ״ג 723.1 מ״גסידן 22.9 מ״ג 550.4 מ״גברזל 12.4 מ״ג 296.9 מ״גאשלגן 118.7 מ״ג 2849.4 מ״גאבץ 12.9 מ״ג 310.6 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה שעהכולל שעתיים
-
קלוריות273
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 273.3 קק״ל 6559.4 קק״לפחמימות 44.7 גרם 1073.0 גרםשומן 20.4 גרם 490.7 גרםנתרן 615.3 מ״ג 14766.2 מ״גחלבון 21.1 גרם 505.5 גרםסיבים תזונתיים 12.6 גרם 303.1 גרםשומן רווי 12.7 גרם 304.7 גרםכולסטרול 30.1 מ״ג 723.1 מ״גסידן 22.9 מ״ג 550.4 מ״גברזל 12.4 מ״ג 296.9 מ״גאשלגן 118.7 מ״ג 2849.4 מ״גאבץ 12.9 מ״ג 310.6 מ״גסגור
כשפרסמתי את המתכון של הלחמניות ממולאות בשר באינסטגרם, קיבלתי מאות הודעות ומיד הבנתי שמדובר בהצלחה! ברור, הרי אלה לחמניות שחומות ואווריריות שטומנות בתוכן הפתעה טעימה של מלית בשר מתובלת. אפשר להשתמש במתכון הבצק גם להפרשת חלה.
מרכיבים 17 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים | קלוריות 273 | כמות מנות 24 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבןמנופה
-
2 כפות שמרים יבשים
-
4 כפות סוכר לבן
-
1 ביצה
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
2כוסות או 480 מ"ל מים פושרים
-
1 1/2 כפות מלח דקאו לפי הטעם
מלית
-
3 כפות שמן קנולה
-
1 בצלקצוץ
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1/2 כף כמון טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית אבקת מרק עוף
-
חופן צנובריםאופציונלי
ציפוי
-
1 ביצהטרופה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ולשים במשך כ-6-7 דקות.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כדקה, עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק.
- מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הבשר, מערבבים ומטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים (מדי פעם שוברים את הגושים בעזרת בכף עץ). מתבלים, מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות. אם רוצים מוסיפים צנוברים. מצננים לגמרי.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מחלקים ל-24 חלקים שווים ומכדררים.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מרכיבים את הלחמניות: משטחים כדור בצק לעיגול, שמים במרכז כף מהמילוי וסוגרים את העיגול לשקית. מהדקים היטב ומכדררים שוב לצורת כדור. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמילוי.
- מסדרים את הכדורים בתבנית עם התפר כלפי מטה. מכסים במגבת ומתפיחים במשך כ-15 דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מברישים את הלחמניות בביצה, מפזרים מעל שומשום ואופים במשך כ-30-35 דקות או עד שהן תופחות ומשחימות יפה. אם הן משחימות מהר מדי בחלק העליון, מכסים את התבנית בנייר כסף וממשיכים לאפות עד שהלחמניות מוכנות.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ולשים במשך כ-6-7 דקות.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כדקה, עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק.
- מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הבשר, מערבבים ומטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים (מדי פעם שוברים את הגושים בעזרת בכף עץ). מתבלים, מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות. אם רוצים מוסיפים צנוברים. מצננים לגמרי.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מחלקים ל-24 חלקים שווים ומכדררים.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מרכיבים את הלחמניות: משטחים כדור בצק לעיגול, שמים במרכז כף מהמילוי וסוגרים את העיגול לשקית. מהדקים היטב ומכדררים שוב לצורת כדור. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמילוי.
- מסדרים את הכדורים בתבנית עם התפר כלפי מטה. מכסים במגבת ומתפיחים במשך כ-15 דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מברישים את הלחמניות בביצה, מפזרים מעל שומשום ואופים במשך כ-30-35 דקות או עד שהן תופחות ומשחימות יפה. אם הן משחימות מהר מדי בחלק העליון, מכסים את התבנית בנייר כסף וממשיכים לאפות עד שהלחמניות מוכנות.
עוד מתכונים של לחמניות מושלמות שאתם חייבים לנסות להכין!
תגובות (21)
שלום מירי , אני מעוניינת להכין את המתכון , האם ניתן להקפיא אחרי ההכנה ?
כן בוודאי, ניתן להקפיא אחרי האפייה.
האם אפשר להמיר בקמח כוסמין מלא?
לא הייתי ממירה יותר מ-50% מהקמח בקמח כוסמין מלא