טבחה אפונה ובשר שכיף להגיש עם קוסקוס
טבחה אפונה ובשר הוא תבשיל עשיר שנהוג להגיש כתוספת לקוסקוס. אבל זו תהיה תוספת מושלמת גם לאורז, לקינואה או לכל דגן או קטניה אחרים שתגישו על השולחן
טבחה אפונה ובשר הוא תבשיל עשיר שנהוג להגיש כתוספת לקוסקוס. אבל זו תהיה תוספת מושלמת גם לאורז, לקינואה או לכל דגן או קטניה אחרים שתגישו על השולחן
- מירי כהן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 277.1 קק״ל 2494.2 קק״לפחמימות 53.9 גרם 485.1 גרםשומן 20.8 גרם 187.0 גרםנתרן 920.6 מ״ג 8285.4 מ״גחלבון 22.9 גרם 206.5 גרםסיבים תזונתיים 21.6 גרם 194.0 גרםשומן רווי 15.3 גרם 137.3 גרםכולסטרול 14.8 מ״ג 133.2 מ״גסידן 48.7 מ״ג 438.3 מ״גברזל 16.5 מ״ג 148.9 מ״גאשלגן 389.1 מ״ג 3501.7 מ״גאבץ 16.2 מ״ג 146.1 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה שעתיים ו-45 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות277
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 277.1 קק״ל 2494.2 קק״לפחמימות 53.9 גרם 485.1 גרםשומן 20.8 גרם 187.0 גרםנתרן 920.6 מ״ג 8285.4 מ״גחלבון 22.9 גרם 206.5 גרםסיבים תזונתיים 21.6 גרם 194.0 גרםשומן רווי 15.3 גרם 137.3 גרםכולסטרול 14.8 מ״ג 133.2 מ״גסידן 48.7 מ״ג 438.3 מ״גברזל 16.5 מ״ג 148.9 מ״גאשלגן 389.1 מ״ג 3501.7 מ״גאבץ 16.2 מ״ג 146.1 מ״גסגור
יש לי מגוון תבשילים עשירים שאני אוהבת להכין ולהגיש עם קוסקוס – שעועית לבנה עם עוף או בשר, מרק ירקות עם עוף, מפרום, קציצות, וכמובן הטבחה הזו של בשר ואפונה שדי מככבת אצלי בבית בארוחות שבת.
מרכיבים 16 | זמן הכנה שעתיים ו-45 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 277 | כמות מנות 9 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2 ק"ג פילה בקרפילה מדומה מס' 6
-
3 עלי דפנה
-
5 גרגיר פלפל אנגלי
-
1 כפית מלח דק
תבשיל
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
2 בצליםקצוצים
-
4 תפוחי אדמה גדוליםחתוכים לפלחים
-
1קופסה או 100 גרם רסק עגבניותקופסה קטנה
-
2 כפות פפריקה מתוקה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כף אבקת מרק עוף
-
1 כפית שטוחה קימל טחוןלא חובה, אבל זה משנה את כל הטעם של התבשיל
-
1 שקית אפונה ירוקה קפואה
-
5 כוסות מיםמי בישול הבשר, מסוננים
הגשה
-
1 שקית קוסקוס בינונימוכן ומבושל
אופן הכנה
- מכינים את הבשר יום לפני: מכניסים את נתח הבשר לסיר גדול, ממלאים מים לכיסוי מלא, מוסיפים עלי דפנה, פלפל אנגלי ומלח ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל למשך שעתיים נוספות עד שהבשר מתרכך. מסננים ושומרים את מי הבישול בכלי אטום במקרר.
- למחרת חותכים את הבשר הקר לפרוסות בעובי של כ-1.5 ס”מ.
- מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את תפוחי האדמה, מערבבים ומטגנים קלות. מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים במלח, פלפל, פפריקה, אבקת המרק והקימל.
- מחממים את מי בישול הבשר שנשמרו מאתמול ומוסיפים גם אותם לתבשיל. מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את האפונה ואת פרוסות הבשר החתוכות ומבשלים על אש גבוהה במשך כ-15 דקות. מנמיכים את הלהבה לאש נמוכה וממשיכים לבשל במשך כ-30 דקות לפחות, או עד שכל מרכיבי התבשיל מתרככים.
- מגישים את התבשיל עם קוסקוס.
סלט מיונז ותפוחי אדמה בסירות חסה של מירי כהן
פאייה עוף ופלפלים לכל המשפחה!
פאייה עוף ופלפלים לכל המשפחה!
ארוחת צהריים שכולם יטרפו בהנאה - קציצות ברוטב עגבניות ואפונה
אופן הכנה
- מכינים את הבשר יום לפני: מכניסים את נתח הבשר לסיר גדול, ממלאים מים לכיסוי מלא, מוסיפים עלי דפנה, פלפל אנגלי ומלח ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל למשך שעתיים נוספות עד שהבשר מתרכך. מסננים ושומרים את מי הבישול בכלי אטום במקרר.
- למחרת חותכים את הבשר הקר לפרוסות בעובי של כ-1.5 ס”מ.
- מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את תפוחי האדמה, מערבבים ומטגנים קלות. מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים במלח, פלפל, פפריקה, אבקת המרק והקימל.
- מחממים את מי בישול הבשר שנשמרו מאתמול ומוסיפים גם אותם לתבשיל. מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את האפונה ואת פרוסות הבשר החתוכות ומבשלים על אש גבוהה במשך כ-15 דקות. מנמיכים את הלהבה לאש נמוכה וממשיכים לבשל במשך כ-30 דקות לפחות, או עד שכל מרכיבי התבשיל מתרככים.
- מגישים את התבשיל עם קוסקוס.
סלט מיונז ותפוחי אדמה בסירות חסה של מירי כהן
פאייה עוף ופלפלים לכל המשפחה!
פאייה עוף ופלפלים לכל המשפחה!
ארוחת צהריים שכולם יטרפו בהנאה - קציצות ברוטב עגבניות ואפונה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)