-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 26731.6 קק״ל 106926.3 קק״לפחמימות 26689.5 גרם 106757.8 גרםשומן 26679.6 גרם 106718.3 גרםנתרן 27921.9 מ״ג 111687.4 מ״גחלבון 26680.7 גרם 106723.0 גרםסיבים תזונתיים 26679.9 גרם 106719.6 גרםשומן רווי 26678.9 גרם 106715.4 גרםכולסטרול 26678.7 מ״ג 106714.9 מ״גסידן 26678.7 מ״ג 106714.9 מ״גברזל 26678.7 מ״ג 106714.9 מ״גאשלגן 26678.7 מ״ג 106714.9 מ״גאבץ 26678.7 מ״ג 106714.9 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות26732
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 26731.6 קק״ל 106926.3 קק״לפחמימות 26689.5 גרם 106757.8 גרםשומן 26679.6 גרם 106718.3 גרםנתרן 27921.9 מ״ג 111687.4 מ״גחלבון 26680.7 גרם 106723.0 גרםסיבים תזונתיים 26679.9 גרם 106719.6 גרםשומן רווי 26678.9 גרם 106715.4 גרםכולסטרול 26678.7 מ״ג 106714.9 מ״גסידן 26678.7 מ״ג 106714.9 מ״גברזל 26678.7 מ״ג 106714.9 מ״גאשלגן 26678.7 מ״ג 106714.9 מ״גאבץ 26678.7 מ״ג 106714.9 מ״גסגור
בכל יום שישי אני מכינה דג מרוקאי. זה המנהג שלנו בשולחן שישי. גיליתי שמבחינת המרכיבים אני לא חייבת להיצמד למתכון של סבתא ואמא שלי והתחלתי להוסיף כל פעם טאצ׳ אישי אחר, רק נצמדת לתיבול המקורי שהוא פשוט וקל.
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 26732 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 דג מושטפילה, ללא עור
-
60או 1/4 כוס שמן קנולה
-
10 שיני שוםחתוכות גס
-
חתוכים לרצועות
-
קצוצים גס
-
חופן פלפל יבש חריף
-
צרור כוסברהקצוצה
-
1 קופסה גרגירי חומוס מבושלים
-
2 כפות פפריקה מתוקה
-
1 כפית פפריקה חריפה
-
1 כף אבקת מרק עוף
-
1 כפית מלח דק
-
2 כוסות מים רותחים
הגשה
אופן הכנה
- מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את השום עד להזהבה. מוסיפים את הגמבה והפלפלים החריפים ומערבבים.
- מוסיפים את שני סוגי הפלפלים היבשים וחצי מכמות הכוסברה ומערבבים.
- לאחר מכן מוסיפים את החומוס ומערבבים שוב.
- מתבלים ומוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים את הרוטב לרתיחה. מבשלים במשך כ-5 דקות.
- מכניסים לרוטב את הדגים עם הצד של העור כלפי מטה ובעזרת כף יוצקים רוטב מעל הדגים לכיסוי מלא.
- מפזרים מעל את החצי השני של הכוסברה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה במשך כ-15 דקות. אם מבשלים יותר מזה, הדגים עלולים להתייבש.
- מגישים עם חלה.
אופן הכנה
- מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את השום עד להזהבה. מוסיפים את הגמבה והפלפלים החריפים ומערבבים.
- מוסיפים את שני סוגי הפלפלים היבשים וחצי מכמות הכוסברה ומערבבים.
- לאחר מכן מוסיפים את החומוס ומערבבים שוב.
- מתבלים ומוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים את הרוטב לרתיחה. מבשלים במשך כ-5 דקות.
- מכניסים לרוטב את הדגים עם הצד של העור כלפי מטה ובעזרת כף יוצקים רוטב מעל הדגים לכיסוי מלא.
- מפזרים מעל את החצי השני של הכוסברה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה במשך כ-15 דקות. אם מבשלים יותר מזה, הדגים עלולים להתייבש.
- מגישים עם חלה.
עוד מתכונים של דגים שאתם חייבים להכין!
תגובות (14)
את מעליבה את הדג המרוקאי. הזדעזעתי מכמות התבלינים על הכמות הזדעזעתי מהשמן ובטח אין כמון ופילפל שחור ולא פעמיים תבלינים וכבוד לכורכום.הפפריקה שהשתמשת זוועה
היי לי, גם במרוקו כל אמא הכינה את הדג המרוקאי בדרכה שלה ואין גרסה אחת שכולן מכינות אותו הדבר (כמו בהכנת מטבוחה, שקשוקה או כל מאכל אחר).
כמובן שהמתכון הוא רק הצעה – כל אחד יכול להכין כראות עיניו ולבחור את המתכון שמתאים לו ?