רקע מירי כהן

טבחה אפונה ובשר שכיף להגיש עם קוסקוס

טבחה אפונה ובשר הוא תבשיל עשיר שנהוג להגיש כתוספת לקוסקוס. אבל זו תהיה תוספת מושלמת גם לאורז, לקינואה או לכל דגן או קטניה אחרים שתגישו על השולחן
טבחה אפונה ובשר הוא תבשיל עשיר שנהוג להגיש כתוספת לקוסקוס. אבל זו תהיה תוספת מושלמת גם לאורז, לקינואה או לכל דגן או קטניה אחרים שתגישו על השולחן
  • מירי כהן
  • מרכיבים
    16
  • הכנה שעתיים ו-45 דק׳
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
    277
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 277.1 קק״ל 2494.2 קק״ל
    פחמימות 53.9 גרם 485.1 גרם
    שומן 20.8 גרם 187.0 גרם
    נתרן 920.6 מ״ג 8285.4 מ״ג
    חלבון 22.9 גרם 206.5 גרם
    סיבים תזונתיים 21.6 גרם 194.0 גרם
    שומן רווי 15.3 גרם 137.3 גרם
    כולסטרול 14.8 מ״ג 133.2 מ״ג
    סידן 48.7 מ״ג 438.3 מ״ג
    ברזל 16.5 מ״ג 148.9 מ״ג
    אשלגן 389.1 מ״ג 3501.7 מ״ג
    אבץ 16.2 מ״ג 146.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה שעתיים ו-45 דק׳
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
    277
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 277.1 קק״ל 2494.2 קק״ל
    פחמימות 53.9 גרם 485.1 גרם
    שומן 20.8 גרם 187.0 גרם
    נתרן 920.6 מ״ג 8285.4 מ״ג
    חלבון 22.9 גרם 206.5 גרם
    סיבים תזונתיים 21.6 גרם 194.0 גרם
    שומן רווי 15.3 גרם 137.3 גרם
    כולסטרול 14.8 מ״ג 133.2 מ״ג
    סידן 48.7 מ״ג 438.3 מ״ג
    ברזל 16.5 מ״ג 148.9 מ״ג
    אשלגן 389.1 מ״ג 3501.7 מ״ג
    אבץ 16.2 מ״ג 146.1 מ״ג
    סגור

יש לי מגוון תבשילים עשירים שאני אוהבת להכין ולהגיש עם קוסקוס – שעועית לבנה עם עוף או בשר, מרק ירקות עם עוף, מפרום, קציצות, וכמובן הטבחה הזו של בשר ואפונה שדי מככבת אצלי בבית בארוחות שבת.

אוכל מרוקאי
מירי כהן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

תבשיל

הגשה


 אופן הכנה

  1. מכינים את הבשר יום לפני: מכניסים את נתח הבשר לסיר גדול, ממלאים מים לכיסוי מלא, מוסיפים עלי דפנה, פלפל אנגלי ומלח ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל למשך שעתיים נוספות עד שהבשר מתרכך. מסננים ושומרים את מי הבישול בכלי אטום במקרר.
  3. למחרת חותכים את הבשר הקר לפרוסות בעובי של כ-1.5 ס”מ.
  4. מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את תפוחי האדמה, מערבבים ומטגנים קלות. מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים במלח, פלפל, פפריקה, אבקת המרק והקימל.
  5. מחממים את מי בישול הבשר שנשמרו מאתמול ומוסיפים גם אותם לתבשיל. מערבבים ומביאים לרתיחה.
  6. מוסיפים את האפונה ואת פרוסות הבשר החתוכות ומבשלים על אש גבוהה במשך כ-15 דקות. מנמיכים את הלהבה לאש נמוכה וממשיכים לבשל במשך כ-30 דקות לפחות, או עד שכל מרכיבי התבשיל מתרככים.
  7. מגישים את התבשיל עם קוסקוס.
    טבחה מירי כהן
    גם יפה וגם טעימה, הטבחה של מירי. צילום נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינארי: מיכל לוי אלחלל

     

    סלט מיונז ותפוחי אדמה בסירות חסה של מירי כהן

    פאייה עוף ופלפלים לכל המשפחה!

    פאייה עוף ופלפלים לכל המשפחה!

    ארוחת צהריים שכולם יטרפו בהנאה - קציצות ברוטב עגבניות ואפונה

     


    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות