-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 195.2 קק״ל 780.9 קק״לפחמימות 125.3 גרם 501.3 גרםשומן 106.5 גרם 425.9 גרםנתרן 923.6 מ״ג 3694.2 מ״גחלבון 107.9 גרם 431.7 גרםסיבים תזונתיים 107.1 גרם 428.5 גרםשומן רווי 106.3 גרם 425.1 גרםכולסטרול 106.3 מ״ג 425.0 מ״גסידן 109.0 מ״ג 435.9 מ״גברזל 106.5 מ״ג 426.1 מ״גאשלגן 133.8 מ״ג 535.1 מ״גאבץ 106.4 מ״ג 425.8 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 40 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות195
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 195.2 קק״ל 780.9 קק״לפחמימות 125.3 גרם 501.3 גרםשומן 106.5 גרם 425.9 גרםנתרן 923.6 מ״ג 3694.2 מ״גחלבון 107.9 גרם 431.7 גרםסיבים תזונתיים 107.1 גרם 428.5 גרםשומן רווי 106.3 גרם 425.1 גרםכולסטרול 106.3 מ״ג 425.0 מ״גסידן 109.0 מ״ג 435.9 מ״גברזל 106.5 מ״ג 426.1 מ״גאשלגן 133.8 מ״ג 535.1 מ״גאבץ 106.4 מ״ג 425.8 מ״גסגור
כשאלין הייתה קטנה והייתה מצטרפת אליי למטבח, היינו אוהבות להכין ביחד כדורי שוקולד, נקניק שוקולד, בצקים, פיצות ואת הסמיילי צ׳יפס הזה. ללא ספק זאת המנה הכי טעימה שיש- כמו כל המטוגנים. אצלנו הילדים מאוהבים בזה וגם המבוגרים.
מרכיבים 6 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 195 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
חתוכים לפרוסות
-
1 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
קורט פלפל שחור טחון
-
5 כפות קורנפלור
-
5 כפות פירורי לחם
-
לטיגון עמוק
אופן הכנה
- שמים את פרוסות תפוחי האדמה בסיר עם הרבה מים רותחים.
- מוסיפים את המלח ומבשלים במשך כ-20 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתרככים.
- מסננים, מעבירים לקערה ומועכים לפירה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מוסיפים את הקורנפלור ופירורי הלחם ומערבבים היטב. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 10 דקות.
- מרדדים את התערובת בין שני דפי נייר אפייה לעובי של כסנטימטר.
- קורצים עיגולים בעזרת כוס או קורצן עוגיות, יוצרים עיניים בעזרת קש ומגדילים אותן מעט (כי בטיגון זה מצטצמצם). יוצרים את החיוך בעזרת כפית (גם אותו מרחיבים מעט).
- מחממים שמן לטיגון עמוק, מרימים את הסמיילי צ’יפס מנייר האפייה ומטגנים עד שהם משחימים יפה מכל הצדדים.
- מעבירים בעזרת כף מחוררת לרשת ברזל שמתחתיה פרוס נייר סופג, כך שהשמן נספג, והצ’יפס נשאר פריך.
אופן הכנה
- שמים את פרוסות תפוחי האדמה בסיר עם הרבה מים רותחים.
- מוסיפים את המלח ומבשלים במשך כ-20 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתרככים.
- מסננים, מעבירים לקערה ומועכים לפירה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מוסיפים את הקורנפלור ופירורי הלחם ומערבבים היטב. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 10 דקות.
- מרדדים את התערובת בין שני דפי נייר אפייה לעובי של כסנטימטר.
- קורצים עיגולים בעזרת כוס או קורצן עוגיות, יוצרים עיניים בעזרת קש ומגדילים אותן מעט (כי בטיגון זה מצטצמצם). יוצרים את החיוך בעזרת כפית (גם אותו מרחיבים מעט).
- מחממים שמן לטיגון עמוק, מרימים את הסמיילי צ’יפס מנייר האפייה ומטגנים עד שהם משחימים יפה מכל הצדדים.
- מעבירים בעזרת כף מחוררת לרשת ברזל שמתחתיה פרוס נייר סופג, כך שהשמן נספג, והצ’יפס נשאר פריך.
יש לנו עוד כמה מתכונים שאתם חייבים לנסות:
תגובות (3)
אין עלייך בעולם גברת חבירטורטי❤
תודה! 🙂
מתכון נהדר!