-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 70897.3 קק״ל 70897.3 קק״לפחמימות 68047.9 גרם 68047.9 גרםשומן 67685.5 גרם 67685.5 גרםנתרן 69392.1 מ״ג 69392.1 מ״גחלבון 67547.8 גרם 67547.8 גרםסיבים תזונתיים 67548.0 גרם 67548.0 גרםשומן רווי 67653.1 גרם 67653.1 גרםכולסטרול 67547.0 מ״ג 67547.0 מ״גסידן 67685.0 מ״ג 67685.0 מ״גברזל 67546.3 מ״ג 67546.3 מ״גאשלגן 68268.5 מ״ג 68268.5 מ״גאבץ 67542.2 מ״ג 67542.2 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 40 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות70897
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 70897.3 קק״ל 70897.3 קק״לפחמימות 68047.9 גרם 68047.9 גרםשומן 67685.5 גרם 67685.5 גרםנתרן 69392.1 מ״ג 69392.1 מ״גחלבון 67547.8 גרם 67547.8 גרםסיבים תזונתיים 67548.0 גרם 67548.0 גרםשומן רווי 67653.1 גרם 67653.1 גרםכולסטרול 67547.0 מ״ג 67547.0 מ״גסידן 67685.0 מ״ג 67685.0 מ״גברזל 67546.3 מ״ג 67546.3 מ״גאשלגן 68268.5 מ״ג 68268.5 מ״גאבץ 67542.2 מ״ג 67542.2 מ״גסגור
אני מאוד אוהבת להכין עוגות, במיוחד עוגות קרם בכל מיני סגנונות. את עוגת הקרמבו גיליתי בפסח, כי היא ללא קמח והטעם שלה מאוד עשיר. המשפחה שלי כל כך אהבה את העוגה, שאני מכינה אותה כל השנה. היא פשוטה להכנה, מרשימה וטעימה במיוחד.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 70897 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
5 ביציםמופרדות לחלבונים וחלמונים
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
קרם
-
500מ"ל או 2 מיכלים שמנת צמחית להקצפהלגרסה חלבית- אפשר להשתמש בשמנת מתוקה חלבית
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
120מ"ל או 1/2 כוס מים
-
1 שקית סוכר וניל
-
2 כפות סוכר לבן
ציפוי
-
250או 1 מיכל שמנת צמחית להקצפהלגרסה חלבית- אפשר להשתמש בשמנת מתוקה חלבית
-
100 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ.
- מכינים את התחתית: בקערת המיקסר עם וו הבלון מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף אוורירי.
- מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב.
- טורפים עם מזלג את החלמונים עם השמן ומוסיפים לקערת המיקסר. מוסיפים גם את האינסטנט פודינג וממשיכים לערבל עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית, מיישרים ואופים במשך כ-30 דקות או עד שהתחתית נאפית, מתייצבת וטיפה נסדקת. מצננים לגמרי.
- מכינים את הקרם: שמים את כל המרכיבים בקערת המיקסר עם וו הבלון ומקציפים לקרם יציב.
- מעבירים את הקרם לתבנית ומיישרים מעל התחתית הקרה.
- מכינים את הציפוי: בסיר קטן ממיסים את השמנת הצמחית והשוקולד ומערבבים לתערובת אחידה ומבריקה.
- יוצקים את ציפוי השוקולד מעל שכבת הקרמבו ומיישרים.
- מעבירים לקירור של שעתיים לפחות, חותכים ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ.
- מכינים את התחתית: בקערת המיקסר עם וו הבלון מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף אוורירי.
- מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב.
- טורפים עם מזלג את החלמונים עם השמן ומוסיפים לקערת המיקסר. מוסיפים גם את האינסטנט פודינג וממשיכים לערבל עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית, מיישרים ואופים במשך כ-30 דקות או עד שהתחתית נאפית, מתייצבת וטיפה נסדקת. מצננים לגמרי.
- מכינים את הקרם: שמים את כל המרכיבים בקערת המיקסר עם וו הבלון ומקציפים לקרם יציב.
- מעבירים את הקרם לתבנית ומיישרים מעל התחתית הקרה.
- מכינים את הציפוי: בסיר קטן ממיסים את השמנת הצמחית והשוקולד ומערבבים לתערובת אחידה ומבריקה.
- יוצקים את ציפוי השוקולד מעל שכבת הקרמבו ומיישרים.
- מעבירים לקירור של שעתיים לפחות, חותכים ומגישים.
עוד מתכונים מתוקים שאתם חייבים להכין!
תגובות (3)
המתכון יעבוד גם אם לא יהיה לי מיקסר ואני אעשה הכל ידני לא מכשיר חשמלי?
בעיקרון כן, יהיה צורך לעבוד יחסית קשה בהקצפה
עוגה מושלמת! צריך עוד 100 גרם שוקולד בציפוי