סלט מיונז ותפוחי אדמה בסירות חסה של מירי כהן
סלט מיונז הוא ה־סלט של פסח אצל המרוקאים, והוא נקרא כך אף על פי שהמרכיב העיקרי בו הוא תפוחי אדמה ולא מיונז. מירי מכינה אותו כל שנה ומגישה בסירות חסה
סלט מיונז הוא ה־סלט של פסח אצל המרוקאים, והוא נקרא כך אף על פי שהמרכיב העיקרי בו הוא תפוחי אדמה ולא מיונז. מירי מכינה אותו כל שנה ומגישה בסירות חסה
- מירי כהן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 596.7 קק״ל 3580.2 קק״לפחמימות 58.4 גרם 350.7 גרםשומן 30.1 גרם 180.3 גרםנתרן 1186.1 מ״ג 7116.6 מ״גחלבון 13.6 גרם 81.5 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 18.4 גרםשומן רווי 5.2 גרם 31.1 גרםכולסטרול 212.7 מ״ג 1276.2 מ״גסידן 55.1 מ״ג 330.4 מ״גברזל 1.3 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 345.0 מ״ג 2070.0 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.9 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות597
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 596.7 קק״ל 3580.2 קק״לפחמימות 58.4 גרם 350.7 גרםשומן 30.1 גרם 180.3 גרםנתרן 1186.1 מ״ג 7116.6 מ״גחלבון 13.6 גרם 81.5 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 18.4 גרםשומן רווי 5.2 גרם 31.1 גרםכולסטרול 212.7 מ״ג 1276.2 מ״גסידן 55.1 מ״ג 330.4 מ״גברזל 1.3 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 345.0 מ״ג 2070.0 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.9 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 597 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
5 תפוחי אדמה גדולים
-
2 גזרים גדולים
-
1 כוס אפונה טרייה
-
1 כוס מיונז
-
2 כפות חרדל גרגירים
-
4 ביצים L
-
8 מלפפונים חמוצים בינוניים
-
1 גבעול בצל ירוקקצוץ
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 חסה אייסברג בינונית
אופן הכנה
- מבשלים את הביצים במים עם כפית מלח במשך 10 דקות ואז מקררים וקולפים. מפרידים בין החלמונים לחלבונים.
- חותכים את תפוחי האדמה והגזר לקוביות בעזרת מעבד מזון ומעבירים למים שהרתחנו עם המלח והפלפל, לבישול של 15 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים.
- מפרידים את האפונים מתרמיליהם. כשתפוחי האדמה רכים, מוסיפים את האפונה למים הרותחים לבישול של עוד 10 דקות.
- מערבבים את החלמונים עם החרדל. אפשר ידנית ואפשר בבלנדר מוט. כשהמחית אחידה, מוסיפים את המיונז ומערבבים.
- קוצצים את החלבונים לקוביות. חותכים את המלפפון החמוץ לקוביות.
- מסננים את הירקות המבושלים ומעבירים אותם לקערה גדולה. מוסיפים את החלבונים, המלפפון החמוץ והרוטב ומערבבים היטב (מירי עושה זאת בידיים).
- מוציאים עלים יפים וקטנים מהחסה העגולה, שישמשו כסירות, שוטפים אותם בעדינות ומייבשים. מניחים על כל סירה כף גדושה מהסלט ומסדרים בצלחת הגשה. מפזרים מעל בצל ירוק ומגישים.
רוצים עוד מתכונים לפסח? יונתן רושפלד ומירי כהן בחוברת מתכונים שכולה אוכל טעים וכשר לפסח! לחצו כאן
אופן הכנה
- מבשלים את הביצים במים עם כפית מלח במשך 10 דקות ואז מקררים וקולפים. מפרידים בין החלמונים לחלבונים.
- חותכים את תפוחי האדמה והגזר לקוביות בעזרת מעבד מזון ומעבירים למים שהרתחנו עם המלח והפלפל, לבישול של 15 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים.
- מפרידים את האפונים מתרמיליהם. כשתפוחי האדמה רכים, מוסיפים את האפונה למים הרותחים לבישול של עוד 10 דקות.
- מערבבים את החלמונים עם החרדל. אפשר ידנית ואפשר בבלנדר מוט. כשהמחית אחידה, מוסיפים את המיונז ומערבבים.
- קוצצים את החלבונים לקוביות. חותכים את המלפפון החמוץ לקוביות.
- מסננים את הירקות המבושלים ומעבירים אותם לקערה גדולה. מוסיפים את החלבונים, המלפפון החמוץ והרוטב ומערבבים היטב (מירי עושה זאת בידיים).
- מוציאים עלים יפים וקטנים מהחסה העגולה, שישמשו כסירות, שוטפים אותם בעדינות ומייבשים. מניחים על כל סירה כף גדושה מהסלט ומסדרים בצלחת הגשה. מפזרים מעל בצל ירוק ומגישים.
רוצים עוד מתכונים לפסח? יונתן רושפלד ומירי כהן בחוברת מתכונים שכולה אוכל טעים וכשר לפסח! לחצו כאן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)