-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1079.9 קק״ל 1079.9 קק״לפחמימות 423.1 גרם 423.1 גרםשומן 471.7 גרם 471.7 גרםנתרן 551.1 מ״ג 551.1 מ״גחלבון 473.1 גרם 473.1 גרםסיבים תזונתיים 423.1 גרם 423.1 גרםשומן רווי 435.3 גרם 435.3 גרםכולסטרול 605.1 מ״ג 605.1 מ״גסידן 459.1 מ״ג 459.1 מ״גברזל 428.6 מ״ג 428.6 מ״גאשלגן 995.1 מ״ג 995.1 מ״גאבץ 436.0 מ״ג 436.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות1080
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1079.9 קק״ל 1079.9 קק״לפחמימות 423.1 גרם 423.1 גרםשומן 471.7 גרם 471.7 גרםנתרן 551.1 מ״ג 551.1 מ״גחלבון 473.1 גרם 473.1 גרםסיבים תזונתיים 423.1 גרם 423.1 גרםשומן רווי 435.3 גרם 435.3 גרםכולסטרול 605.1 מ״ג 605.1 מ״גסידן 459.1 מ״ג 459.1 מ״גברזל 428.6 מ״ג 428.6 מ״גאשלגן 995.1 מ״ג 995.1 מ״גאבץ 436.0 מ״ג 436.0 מ״גסגור
אני חושבת שהכי חשוב במטבח זה להיות יצירתיים ולדעת להשתמש בחומרי הגלם שקיימים בבית. המנה הזו נולדה מתוך הצורך להכין ארוחה זריזה לילד רעב ומאז השילוב של טורטייה וחביתה מככב אצלנו במטבח בהמון וריאציות.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 1080 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 בצלחתוך לרצועות
-
200 גרם בשר בקר טחון
-
לפי הטעם
-
לפי הטעם
טורטייה
-
2 ביצים
-
לפי הטעם
-
לפי הטעם
-
לטיגון החביתה
-
1 כף סלט מטבוחה
תוספות
-
3 פרוסות חציליםמטוגנות או אפויות
-
חופן טבעות זיתים
אופן הכנה
- מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר, מתבלים, מערבבים וממשיכים לטגן במשך כ-7 דקות תוך ערבוב, עד שהבשר מוכן. שומרים בצד.
- מכינים את הטורטייה: שמים בקערה ביצה, מוסיפים מלח ופלפל וטורפים היטב.
- מחממים מעט שמן במחבת, יוצקים את הביצה המתובלת ומטגנים על אש בינונית.
- מורחים מטבוחה במרכז הטורטייה ומניחים אותה עם הצד המרוח כלפי מטה על החביתה. מהדקים בעזרת תרווד והופכים את החביתה יחד עם הטורטייה לצד השני. מטגנים עוד דקה עד להזהבה.
- מפזרים בחלק העליון (הרחוק מאיתנו) של הטורטייה את מלית הבשר ומניחים מעל חצילים וזיתים. מקפלים את החלק הקרוב מעל המלית ומעבירים את החביטורטי לצלחת.
- חותכים ל-3 חלקים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר, מתבלים, מערבבים וממשיכים לטגן במשך כ-7 דקות תוך ערבוב, עד שהבשר מוכן. שומרים בצד.
- מכינים את הטורטייה: שמים בקערה ביצה, מוסיפים מלח ופלפל וטורפים היטב.
- מחממים מעט שמן במחבת, יוצקים את הביצה המתובלת ומטגנים על אש בינונית.
- מורחים מטבוחה במרכז הטורטייה ומניחים אותה עם הצד המרוח כלפי מטה על החביתה. מהדקים בעזרת תרווד והופכים את החביתה יחד עם הטורטייה לצד השני. מטגנים עוד דקה עד להזהבה.
- מפזרים בחלק העליון (הרחוק מאיתנו) של הטורטייה את מלית הבשר ומניחים מעל חצילים וזיתים. מקפלים את החלק הקרוב מעל המלית ומעבירים את החביטורטי לצלחת.
- חותכים ל-3 חלקים ומגישים.
עוד כמה מתכונים שאתם חייבים לנסות:
תגובות (2)
נדיררררר?
נראה מושלם וטעם נהדר