רקע מירי כהן

חביטורטי – טורטייה עם חביתה ובשר טחון

מה קורה כשמשדכים בין טורטיה זהובה לחביתה ומלא תוספות שוות? מתרחשת ארוחת צהריים זריזה וכיפית עם טעם של עוד!
מה קורה כשמשדכים בין טורטיה זהובה לחביתה ומלא תוספות שוות? מתרחשת ארוחת צהריים זריזה וכיפית עם טעם של עוד!
  • מירי כהן
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • קלוריות
    1080
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1079.9 קק״ל 1079.9 קק״ל
    פחמימות 423.1 גרם 423.1 גרם
    שומן 471.7 גרם 471.7 גרם
    נתרן 551.1 מ״ג 551.1 מ״ג
    חלבון 473.1 גרם 473.1 גרם
    סיבים תזונתיים 423.1 גרם 423.1 גרם
    שומן רווי 435.3 גרם 435.3 גרם
    כולסטרול 605.1 מ״ג 605.1 מ״ג
    סידן 459.1 מ״ג 459.1 מ״ג
    ברזל 428.6 מ״ג 428.6 מ״ג
    אשלגן 995.1 מ״ג 995.1 מ״ג
    אבץ 436.0 מ״ג 436.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • קלוריות
    1080
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1079.9 קק״ל 1079.9 קק״ל
    פחמימות 423.1 גרם 423.1 גרם
    שומן 471.7 גרם 471.7 גרם
    נתרן 551.1 מ״ג 551.1 מ״ג
    חלבון 473.1 גרם 473.1 גרם
    סיבים תזונתיים 423.1 גרם 423.1 גרם
    שומן רווי 435.3 גרם 435.3 גרם
    כולסטרול 605.1 מ״ג 605.1 מ״ג
    סידן 459.1 מ״ג 459.1 מ״ג
    ברזל 428.6 מ״ג 428.6 מ״ג
    אשלגן 995.1 מ״ג 995.1 מ״ג
    אבץ 436.0 מ״ג 436.0 מ״ג
    סגור

אני חושבת שהכי חשוב במטבח זה להיות יצירתיים ולדעת להשתמש בחומרי הגלם שקיימים בבית. המנה הזו נולדה מתוך הצורך להכין ארוחה זריזה לילד רעב ומאז השילוב של טורטייה וחביתה מככב אצלנו במטבח בהמון וריאציות.

ארוחה בצ'יק צ'ק
מירי כהן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

תוספות


אופן הכנה

  1. מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר, מתבלים, מערבבים וממשיכים לטגן במשך כ-7 דקות תוך ערבוב, עד שהבשר מוכן. שומרים בצד.
  2. מכינים את הטורטייה: שמים בקערה ביצה, מוסיפים מלח ופלפל וטורפים היטב.
  3. מחממים מעט שמן במחבת, יוצקים את הביצה המתובלת ומטגנים על אש בינונית.
  4. מורחים מטבוחה במרכז הטורטייה ומניחים אותה עם הצד המרוח כלפי מטה על החביתה. מהדקים בעזרת תרווד והופכים את החביתה יחד עם הטורטייה לצד השני. מטגנים עוד דקה עד להזהבה. 
  5. מפזרים בחלק העליון (הרחוק מאיתנו) של הטורטייה את מלית הבשר ומניחים מעל חצילים וזיתים. מקפלים את החלק הקרוב מעל המלית ומעבירים את החביטורטי לצלחת. 
  6. חותכים ל-3 חלקים ומגישים.
    חביטורטי 2
    מנה שנולדה מהצורך להכין ארוחה זריזה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינארי: מיכל לוי אלחלל

     


    עוד כמה מתכונים שאתם חייבים לנסות:

    תגובות (2)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody