-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 49.2 קק״ל 885.5 קק״לפחמימות 14.8 גרם 265.7 גרםשומן 15.5 גרם 278.3 גרםנתרן 461.1 מ״ג 8299.5 מ״גחלבון 12.9 גרם 232.1 גרםסיבים תזונתיים 12.7 גרם 228.3 גרםשומן רווי 12.6 גרם 227.6 גרםכולסטרול 12.4 מ״ג 223.4 מ״גסידן 17.1 מ״ג 307.2 מ״גברזל 12.7 מ״ג 229.4 מ״גאשלגן 21.4 מ״ג 384.4 מ״גאבץ 12.4 מ״ג 223.9 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 30 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות49
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 49.2 קק״ל 885.5 קק״לפחמימות 14.8 גרם 265.7 גרםשומן 15.5 גרם 278.3 גרםנתרן 461.1 מ״ג 8299.5 מ״גחלבון 12.9 גרם 232.1 גרםסיבים תזונתיים 12.7 גרם 228.3 גרםשומן רווי 12.6 גרם 227.6 גרםכולסטרול 12.4 מ״ג 223.4 מ״גסידן 17.1 מ״ג 307.2 מ״גברזל 12.7 מ״ג 229.4 מ״גאשלגן 21.4 מ״ג 384.4 מ״גאבץ 12.4 מ״ג 223.9 מ״גסגור
זכרונות מהמטבח של אמא הם זכרונות משמעותיים ועוצמתיים. המתכון הזה מלווה אותי שנים, הוא מזכיר לי טעמים וריחות של פעם וכשאני מכינה את המנה הזו ומלמדת את הבנות שלי, אני מדמיינת אותן בעוד עשרים-שלושים שנה כותבות בדיוק מה שאני כתבתי עכשיו
מרכיבים 22 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 49 | כמות מנות 18 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2 ק"ג דגי נסיכת הנילוסטחון
-
6 שיני שום
-
חתוך גס
-
חתוך גס
-
1 בצלחתוך גס
-
1/2 צרור כוסברה
-
1 כף כמון טחון
-
1 כפית אבקת מרק עוף
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית מלח דק
-
לטיגון הקציצות
רוטב
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
1 כף שוםכתוש
-
קצוץ דק
-
קצוץ דק
-
2 עגבניותמגורדות
-
1/2 כוס מים רותחים
-
1 1/2 כפיות פפריקה מתוקה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית אבקת מרק עוף
-
1/2 צרור כוסברהקצוצה
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: שמים בקערת מעבד מזון את השום, הפלפלים, הבצל והכוסברה וטוחנים לתערובת אחידה ודקה. מעבירים לקערה.
- מוסיפים את הדגים, מתבלים ומערבבים היטב לתערובת אחידה ודביקה.
- מחממים שמן במחבת, קורצים קציצות בגודל הרצוי ומטגנים משני הצדדים במשך כ-2 דקות עד להזהבה קלה. הקציצות לא צריכות להיות מוכנות כי הן עוד יתבשלו ברוטב. מעבירים לצלחת.
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר גדול ורחב (סוטאז’), מוסיפים את השום, הפלפלים והעגבניות ומערבבים. מבשלים במשך כ-5 דקות תוך ערבוב.
- מוסיפים את המים, התבלינים והכוסברה, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ- 2-3 דקות נוספות.
- מוסיפים את הקציצות לרוטב ובעזרת כף יוצקים את הרוטב מעל הקציצות. מבשלים במשך כ-15 דקות או עד שהקציצות מוכנות לגמרי והרוטב מסמיך. מגישים מיד.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: שמים בקערת מעבד מזון את השום, הפלפלים, הבצל והכוסברה וטוחנים לתערובת אחידה ודקה. מעבירים לקערה.
- מוסיפים את הדגים, מתבלים ומערבבים היטב לתערובת אחידה ודביקה.
- מחממים שמן במחבת, קורצים קציצות בגודל הרצוי ומטגנים משני הצדדים במשך כ-2 דקות עד להזהבה קלה. הקציצות לא צריכות להיות מוכנות כי הן עוד יתבשלו ברוטב. מעבירים לצלחת.
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר גדול ורחב (סוטאז’), מוסיפים את השום, הפלפלים והעגבניות ומערבבים. מבשלים במשך כ-5 דקות תוך ערבוב.
- מוסיפים את המים, התבלינים והכוסברה, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ- 2-3 דקות נוספות.
- מוסיפים את הקציצות לרוטב ובעזרת כף יוצקים את הרוטב מעל הקציצות. מבשלים במשך כ-15 דקות או עד שהקציצות מוכנות לגמרי והרוטב מסמיך. מגישים מיד.
עוד מתכונים שאתם חייבים להכין:
תגובות (10)
למרות שהכנתי כבר מתכון אחר ורק אז הגעתי לאתר שלך, אשמח לעצה ממך כי הכנתי עיסה שלקציצות דגים ברוטב אדום. והן מתפרקות לי. הוספתי קמח מצה פירורי לחם ולא עוזר בינתיים, יש לך רעיון? עוד דבר, יש קצת טעם מר לקציצות, מה עושים?
היי דבי, אפשר להוסיף ביצה לתערובת הקציצות. בנוגע לטעם המר – קשה לדעת, לא אמור להיות טעם מר. יכול להיות שהפלפל הירוק החריף ששמת היה מר, אפשר לנסות להפחית בפעם הבאה
שלום לך!
מירי אני בת 30 ועליתי לבד לארץ את מזכירה לי האוכל של אמא שלי. מכינה מתכונים שלך והכל יוצא מושלם. תמשיכי לעלות לאתר. יברוכו ידייך ??
תודה רבה, דניאלה יקרה!