רקע מירי כהן

קציצות דגים בטעם של פעם

ילדים אוהבים אותן, מבוגרים משוגעים עליהן – קציצות דגים רכות ונימוחות ברוטב אדום מתובל זו ארוחת צהריים או ערב מנצחת!
ילדים אוהבים אותן, מבוגרים משוגעים עליהן – קציצות דגים רכות ונימוחות ברוטב אדום מתובל זו ארוחת צהריים או ערב מנצחת!
  • מירי כהן
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    49
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 49.2 קק״ל 885.5 קק״ל
    פחמימות 14.8 גרם 265.7 גרם
    שומן 15.5 גרם 278.3 גרם
    נתרן 461.1 מ״ג 8299.5 מ״ג
    חלבון 12.9 גרם 232.1 גרם
    סיבים תזונתיים 12.7 גרם 228.3 גרם
    שומן רווי 12.6 גרם 227.6 גרם
    כולסטרול 12.4 מ״ג 223.4 מ״ג
    סידן 17.1 מ״ג 307.2 מ״ג
    ברזל 12.7 מ״ג 229.4 מ״ג
    אשלגן 21.4 מ״ג 384.4 מ״ג
    אבץ 12.4 מ״ג 223.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    49
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 49.2 קק״ל 885.5 קק״ל
    פחמימות 14.8 גרם 265.7 גרם
    שומן 15.5 גרם 278.3 גרם
    נתרן 461.1 מ״ג 8299.5 מ״ג
    חלבון 12.9 גרם 232.1 גרם
    סיבים תזונתיים 12.7 גרם 228.3 גרם
    שומן רווי 12.6 גרם 227.6 גרם
    כולסטרול 12.4 מ״ג 223.4 מ״ג
    סידן 17.1 מ״ג 307.2 מ״ג
    ברזל 12.7 מ״ג 229.4 מ״ג
    אשלגן 21.4 מ״ג 384.4 מ״ג
    אבץ 12.4 מ״ג 223.9 מ״ג
    סגור

זכרונות מהמטבח של אמא הם זכרונות משמעותיים ועוצמתיים. המתכון הזה מלווה אותי שנים, הוא מזכיר לי טעמים וריחות של פעם וכשאני מכינה את המנה הזו ומלמדת את הבנות שלי, אני מדמיינת אותן בעוד עשרים-שלושים שנה כותבות בדיוק מה שאני כתבתי עכשיו

אוכל שילדים אוהבים
מירי כהן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את הקציצות: שמים בקערת מעבד מזון את השום, הפלפלים, הבצל והכוסברה וטוחנים לתערובת אחידה ודקה. מעבירים לקערה.
  2. מוסיפים את הדגים, מתבלים ומערבבים היטב לתערובת אחידה ודביקה. 
  3. מחממים שמן במחבת, קורצים קציצות בגודל הרצוי ומטגנים משני הצדדים במשך כ-2 דקות עד להזהבה קלה. הקציצות לא צריכות להיות מוכנות כי הן עוד יתבשלו ברוטב. מעבירים לצלחת.
  4. מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר גדול ורחב (סוטאז’), מוסיפים את השום, הפלפלים והעגבניות ומערבבים. מבשלים במשך כ-5 דקות תוך ערבוב.
  5. מוסיפים את המים, התבלינים והכוסברה, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ- 2-3 דקות נוספות.
  6. מוסיפים את הקציצות לרוטב ובעזרת כף יוצקים את הרוטב מעל הקציצות. מבשלים במשך כ-15 דקות או עד שהקציצות מוכנות לגמרי והרוטב מסמיך. מגישים מיד.
    קציצות דגים בטעם של פעם 2
    צלחת מלאה באהבה עם טעם של פעם. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינארי: מיכל לוי אלחלל

     


    עוד מתכונים שאתם חייבים להכין:

    תגובות (10)

    Avatar

      Avatar
      דבי

      למרות שהכנתי כבר מתכון אחר ורק אז הגעתי לאתר שלך, אשמח לעצה ממך כי הכנתי עיסה שלקציצות דגים ברוטב אדום. והן מתפרקות לי. הוספתי קמח מצה פירורי לחם ולא עוזר בינתיים, יש לך רעיון? עוד דבר, יש קצת טעם מר לקציצות, מה עושים?

        Avatar
        מירי כהן

        היי דבי, אפשר להוסיף ביצה לתערובת הקציצות. בנוגע לטעם המר – קשה לדעת, לא אמור להיות טעם מר. יכול להיות שהפלפל הירוק החריף ששמת היה מר, אפשר לנסות להפחית בפעם הבאה

      Avatar
      דניאלה ניסנוב

      מירי אני בת 30 ועליתי לבד לארץ את מזכירה לי האוכל של אמא שלי. מכינה מתכונים שלך והכל יוצא מושלם. תמשיכי לעלות לאתר. יברוכו ידייך ??

        Avatar
        מירי כהן

        תודה רבה, דניאלה יקרה!

    הצג עוד

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody