רקע מירי כהן

ריבת בצל: הכוכבת של כל ארוחה

הריבה הזאת הולכת לכבוש לכם את הלב! ריבת בצל שמכינים בקלי קלות, על בסיס כמה מצרכים בודדים. מגישים כתוספת לאינספור מנות והיא פשוט משדרגת הכל!
הריבה הזאת הולכת לכבוש לכם את הלב! ריבת בצל שמכינים בקלי קלות, על בסיס כמה מצרכים בודדים. מגישים כתוספת לאינספור מנות והיא פשוט משדרגת הכל!
  • מירי כהן
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    1706
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1705.9 קק״ל 1705.9 קק״ל
    פחמימות 606.3 גרם 606.3 גרם
    שומן 440.0 גרם 440.0 גרם
    נתרן 468.6 מ״ג 468.6 מ״ג
    חלבון 400.4 גרם 400.4 גרם
    סיבים תזונתיים 400.0 גרם 400.0 גרם
    שומן רווי 402.8 גרם 402.8 גרם
    כולסטרול 400.0 מ״ג 400.0 מ״ג
    סידן 501.5 מ״ג 501.5 מ״ג
    ברזל 402.8 מ״ג 402.8 מ״ג
    אשלגן 1007.9 מ״ג 1007.9 מ״ג
    אבץ 400.4 מ״ג 400.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    1706
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1705.9 קק״ל 1705.9 קק״ל
    פחמימות 606.3 גרם 606.3 גרם
    שומן 440.0 גרם 440.0 גרם
    נתרן 468.6 מ״ג 468.6 מ״ג
    חלבון 400.4 גרם 400.4 גרם
    סיבים תזונתיים 400.0 גרם 400.0 גרם
    שומן רווי 402.8 גרם 402.8 גרם
    כולסטרול 400.0 מ״ג 400.0 מ״ג
    סידן 501.5 מ״ג 501.5 מ״ג
    ברזל 402.8 מ״ג 402.8 מ״ג
    אשלגן 1007.9 מ״ג 1007.9 מ״ג
    אבץ 400.4 מ״ג 400.4 מ״ג
    סגור

מתכון קל וטעים של ריבת בצל משגעת שמשדרגת כל מאכל. אפשר להגיש בכריכים, עם קרקרים, כתוספת לפטה כבד, או אפשר אפילו לאכול אותה כך סתם בלי כלום ליד, וזה פשוט מעדן מושלם!

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל במשך כ-4-5 דקות, עד להזהבה קלה ועד שהבצל מוריד מנפחו.
  2. מוסיפים למחבת את היין, הסוכר והחומץ הבלסמי ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא כיסוי במשך כשעה, או עד שרוב הנוזלים מתאדים, מצטמצמים, ומתקבלת ריבה סמיכה. מדי פעם מערבבים.
  4. שומרים את ריבת הבצל בכלי אטום במקרר.

    ריבת בצל של מירי
    טעים עם הכל! ריבת בצל של מירי. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינארי: מיכל לוי אלחלל

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (10)

    Avatar

      Avatar
      מיכל

      שאלה. ניתן להמיר את הסוכר ב סילאן/מייפל? ואם כן כמה?

      Avatar
      נורית מור בני

      ראיתי את מניחה מעל חביטורטי, אשמח לשמוע על עוד שימושים

        Avatar
        מירי כהן

        פטה כבד, קרקרים, כל שימוש אחר שנראה טעים ומתאים עם ריבה!

    הצג עוד

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody