רקע מירי כהן

קציצות קיפוד: ארוחה שלמה בסיר אחד

מילה שלי- לא תהיה לכם שום בעיה לשווק את הקציצות הטעימות והבריאות האלה לילדים שלכם! פשוט תגידו להם שמדובר בקציצות קיפוד, ותראו איך הם יבקשו תוספת
מילה שלי- לא תהיה לכם שום בעיה לשווק את הקציצות הטעימות והבריאות האלה לילדים שלכם! פשוט תגידו להם שמדובר בקציצות קיפוד, ותראו איך הם יבקשו תוספת
  • מירי כהן
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    193
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 193.2 קק״ל 2704.9 קק״ל
    פחמימות 38.2 גרם 534.3 גרם
    שומן 37.1 גרם 519.8 גרם
    נתרן 485.3 מ״ג 6794.6 מ״ג
    חלבון 39.0 גרם 545.8 גרם
    סיבים תזונתיים 29.7 גרם 415.4 גרם
    שומן רווי 30.9 גרם 433.2 גרם
    כולסטרול 61.1 מ״ג 856.0 מ״ג
    סידן 57.6 מ״ג 806.6 מ״ג
    ברזל 30.8 מ״ג 431.3 מ״ג
    אשלגן 441.5 מ״ג 6180.3 מ״ג
    אבץ 31.2 מ״ג 437.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    193
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 193.2 קק״ל 2704.9 קק״ל
    פחמימות 38.2 גרם 534.3 גרם
    שומן 37.1 גרם 519.8 גרם
    נתרן 485.3 מ״ג 6794.6 מ״ג
    חלבון 39.0 גרם 545.8 גרם
    סיבים תזונתיים 29.7 גרם 415.4 גרם
    שומן רווי 30.9 גרם 433.2 גרם
    כולסטרול 61.1 מ״ג 856.0 מ״ג
    סידן 57.6 מ״ג 806.6 מ״ג
    ברזל 30.8 מ״ג 431.3 מ״ג
    אשלגן 441.5 מ״ג 6180.3 מ״ג
    אבץ 31.2 מ״ג 437.0 מ״ג
    סגור

הקציצות הנוסטלגיות שהייתי מכינה לילדים שלי כשהיו קטנים, ועכשיו אני מוצאת את עצמי מכינה לנכדות שלי. רק כשהקציצות מוכנות, מבינים את משמעות השם שלהן. מדובר בארוחה שלמה בסיר אחד, מרהיבה ביופייה וכל כך קלה להכנה. הילדים יעופו על זה והמבוגרים יתמוגגו מהטעמים העשירים.

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

רוטב עגבניות


אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצל והשום, מערבבים ומטגנים עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את העגבניות המגורדות, רסק העגבניות, התבלינים ומרק העוף ומערבבים.
  3. שופכים למחבת גם את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-10 דקות בזמן שמכינים את הקציצות.
  5. מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה ודביקה.
  6. קורצים מתערובת הבשר קציצות בגודל כדור פינג פונג.
  7. מוסיפים את הקציצות לרוטב, כך שהרוטב יגיע לגובה של 2/3 מהקציצות.
  8. מכסים את הסיר במכסה ומבשלים במשך 20-25 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים והקציצות מוכנות.

    קציצות קיפוד מירי כהן
    קיפודיות וטעימות. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינארי: מיכל לוי אלחלל

יש לנו עוד מלא מתכונים שאתם חייבים להכין!

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    חן

    היי מירי יצא טעים בטירוף.אך למה הקציצות התפרקו בבישול?

      Avatar
      מירי כהן

      היי חן, משמח לקרוא שיצא טעים! הן עלולות להתפרק מעט בגלל האורז, אבל לא יותר מידי

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody