רקע מירי כהן

קציצות עם זיתים כשרות לפסח

המטבח המרוקאי עשיר בתבשילים ובקציצות מכל סוג אפשרי, ואין מטבח מרוקאי ללא סיר של קציצות קטנות ונימוחות ברוטב אדום עשיר וסמיך עם זיתים
המטבח המרוקאי עשיר בתבשילים ובקציצות מכל סוג אפשרי, ואין מטבח מרוקאי ללא סיר של קציצות קטנות ונימוחות ברוטב אדום עשיר וסמיך עם זיתים
  • מירי כהן
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    185
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 185.0 קק״ל 4069.1 קק״ל
    פחמימות 11.2 גרם 246.7 גרם
    שומן 21.6 גרם 475.2 גרם
    נתרן 817.8 מ״ג 17991.5 מ״ג
    חלבון 21.0 גרם 461.9 גרם
    סיבים תזונתיים 10.2 גרם 225.2 גרם
    שומן רווי 12.1 גרם 266.6 גרם
    כולסטרול 50.3 מ״ג 1106.4 מ״ג
    סידן 37.6 מ״ג 826.7 מ״ג
    ברזל 10.6 מ״ג 232.3 מ״ג
    אשלגן 189.3 מ״ג 4165.2 מ״ג
    אבץ 11.9 מ״ג 261.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    185
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 185.0 קק״ל 4069.1 קק״ל
    פחמימות 11.2 גרם 246.7 גרם
    שומן 21.6 גרם 475.2 גרם
    נתרן 817.8 מ״ג 17991.5 מ״ג
    חלבון 21.0 גרם 461.9 גרם
    סיבים תזונתיים 10.2 גרם 225.2 גרם
    שומן רווי 12.1 גרם 266.6 גרם
    כולסטרול 50.3 מ״ג 1106.4 מ״ג
    סידן 37.6 מ״ג 826.7 מ״ג
    ברזל 10.6 מ״ג 232.3 מ״ג
    אשלגן 189.3 מ״ג 4165.2 מ״ג
    אבץ 11.9 מ״ג 261.9 מ״ג
    סגור

התבשיל הזה תמיד מזכיר לי את סבתא אסתר זכרונה לברכה, שהייתה מכינה בפסח קציצות קטנות עם רוטב עגבניות וזיתים. אפשר להשתמש בשימורי זיתים מגולענים, או בזיתים שלמים שצריך לגלען קודם ולהרתיח פעמיים להורדת המרירות.

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

רוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את הקציצות: שמים בקערת מעבד מזון את הפטרוזיליה, הבצל ותפוח האדמה וטוחנים לתערובת דקה.
  2. מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר, קמח המצה וכל התבלינים ולשים היטב לתערובת אחידה ודביקה. מכניסים את הקערה עם תערובת הבשר למקרר.
  3. מרתיחים את הזיתים פעמיים, שוטפים היטב ומסננים על מנת להוריד את המרירות.
  4. מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר גדול ורחב, מוסיפים את השום ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הרסק, כל התבלינים והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הזיתים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות.
  5. יוצרים מתערובת הבשר קציצות קטנות בגודל אגוז ומכניסים בעדינות לרוטב.
  6. בעזרת כף יוצקים את הרוטב מעל הקציצות וממשיכים לבשל כ-20 דקות, או עד שהן מוכנות. מגישים מיד.

    קציצות עם זיתים
    תסמכו על מירי, זה טעים! צילום: נמרוד סונדרס סטיילינג קולינארי: מיכל לוי אלחלל

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (2)

    Avatar

      Avatar
      רחלי מנסור

      היי מירי היקרה אפשר בבקשה את המתכון של הקציצות עם השעועית הלבנה

        Avatar
        מירי כהן

        היי רחלי, אנחנו מעלים מתכונים חדשים כל הזמן, ממליצים לך להירשם לניוזלטר שלנו כדי לקבל עדכונים 🙂

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody