רקע מירי כהן

עוגת קרמבו פרווה אלוהית

עוגה מושלמת לפסח וחול המועד שנראית ומרגישה כמו קרמבו אחד גדול – תחתית פריכה ומתפצפצת, קרם וניל אוורירי וציפוי שוקולד מפנק
עוגה מושלמת לפסח וחול המועד שנראית ומרגישה כמו קרמבו אחד גדול – תחתית פריכה ומתפצפצת, קרם וניל אוורירי וציפוי שוקולד מפנק
  • מירי כהן
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
    71254
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 71253.7 קק״ל 71253.7 קק״ל
    פחמימות 68137.4 גרם 68137.4 גרם
    שומן 67685.5 גרם 67685.5 גרם
    נתרן 69392.1 מ״ג 69392.1 מ״ג
    חלבון 67547.8 גרם 67547.8 גרם
    סיבים תזונתיים 67548.0 גרם 67548.0 גרם
    שומן רווי 67653.1 גרם 67653.1 גרם
    כולסטרול 67547.0 מ״ג 67547.0 מ״ג
    סידן 67685.0 מ״ג 67685.0 מ״ג
    ברזל 67546.3 מ״ג 67546.3 מ״ג
    אשלגן 68268.5 מ״ג 68268.5 מ״ג
    אבץ 67542.2 מ״ג 67542.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
    71254
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 71253.7 קק״ל 71253.7 קק״ל
    פחמימות 68137.4 גרם 68137.4 גרם
    שומן 67685.5 גרם 67685.5 גרם
    נתרן 69392.1 מ״ג 69392.1 מ״ג
    חלבון 67547.8 גרם 67547.8 גרם
    סיבים תזונתיים 67548.0 גרם 67548.0 גרם
    שומן רווי 67653.1 גרם 67653.1 גרם
    כולסטרול 67547.0 מ״ג 67547.0 מ״ג
    סידן 67685.0 מ״ג 67685.0 מ״ג
    ברזל 67546.3 מ״ג 67546.3 מ״ג
    אשלגן 68268.5 מ״ג 68268.5 מ״ג
    אבץ 67542.2 מ״ג 67542.2 מ״ג
    סגור

אני מאוד אוהבת להכין עוגות, במיוחד עוגות קרם בכל מיני סגנונות. את עוגת הקרמבו גיליתי בפסח, כי היא ללא קמח והטעם שלה מאוד עשיר. המשפחה שלי כל כך אהבה את העוגה, שאני מכינה אותה כל השנה. היא פשוטה להכנה, מרשימה וטעימה במיוחד.

מצרכים

מצרכים


תחתית

קרם

ציפוי


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ.
  2. מכינים את התחתית: בקערת המיקסר עם וו הבלון מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף אוורירי.
  3. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב.
  4. טורפים עם מזלג את החלמונים עם השמן ומוסיפים לקערת המיקסר. מוסיפים גם את האינסטנט פודינג וממשיכים לערבל עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית, מיישרים ואופים במשך כ-30 דקות או עד שהתחתית נאפית, מתייצבת וטיפה נסדקת. מצננים לגמרי.
  6. מכינים את הקרם: שמים את כל המרכיבים בקערת המיקסר עם וו הבלון ומקציפים לקרם יציב.
  7. מעבירים את הקרם לתבנית ומיישרים מעל התחתית הקרה. 
  8. מכינים את הציפוי: בסיר קטן ממיסים את השמנת הצמחית והשוקולד ומערבבים לתערובת אחידה ומבריקה.
  9. יוצקים את ציפוי השוקולד מעל שכבת הקרמבו ומיישרים.
  10. מעבירים לקירור של שעתיים לפחות, חותכים ומגישים.
    עוגת קרמבו פרווה אלוהית 2
    מושלמת וכשרה לפסח! צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינארי: מיכל לוי אלחלל

     

עוד מתכונים מתוקים שאתם חייבים להכין!

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    רותם

    עוגה מושלמת! צריך עוד 100 גרם שוקולד בציפוי

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody