רקע מירי כהן

סלט מיונז ותפוחי אדמה בסירות חסה של מירי כהן

סלט מיונז הוא ה־סלט של פסח אצל המרוקאים, והוא נקרא כך אף על פי שהמרכיב העיקרי בו הוא תפוחי אדמה ולא מיונז. מירי מכינה אותו כל שנה ומגישה בסירות חסה
סלט מיונז הוא ה־סלט של פסח אצל המרוקאים, והוא נקרא כך אף על פי שהמרכיב העיקרי בו הוא תפוחי אדמה ולא מיונז. מירי מכינה אותו כל שנה ומגישה בסירות חסה
  • מירי כהן
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    363
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 362.9 קק״ל 2177.7 קק״ל
    פחמימות 8.9 גרם 53.7 גרם
    שומן 30.1 גרם 180.3 גרם
    נתרן 1355.1 מ״ג 8130.8 מ״ג
    חלבון 8.1 גרם 48.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3.1 גרם 18.4 גרם
    שומן רווי 5.2 גרם 31.1 גרם
    כולסטרול 212.7 מ״ג 1276.2 מ״ג
    סידן 55.1 מ״ג 330.4 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 7.8 מ״ג
    אשלגן 349.0 מ״ג 2094.2 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 3.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    363
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 362.9 קק״ל 2177.7 קק״ל
    פחמימות 8.9 גרם 53.7 גרם
    שומן 30.1 גרם 180.3 גרם
    נתרן 1355.1 מ״ג 8130.8 מ״ג
    חלבון 8.1 גרם 48.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3.1 גרם 18.4 גרם
    שומן רווי 5.2 גרם 31.1 גרם
    כולסטרול 212.7 מ״ג 1276.2 מ״ג
    סידן 55.1 מ״ג 330.4 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 7.8 מ״ג
    אשלגן 349.0 מ״ג 2094.2 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 3.2 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מבשלים את הביצים במים עם כפית מלח במשך 10 דקות ואז מקררים וקולפים. מפרידים בין החלמונים לחלבונים.
  2. חותכים את תפוחי האדמה והגזר לקוביות בעזרת מעבד מזון ומעבירים למים שהרתחנו עם המלח והפלפל, לבישול של 15 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים.
  3. מפרידים את האפונים מתרמיליהם. כשתפוחי האדמה רכים, מוסיפים את האפונה למים הרותחים לבישול של עוד 10 דקות.
  4. מערבבים את החלמונים עם החרדל. אפשר ידנית ואפשר בבלנדר מוט. כשהמחית אחידה, מוסיפים את המיונז ומערבבים.
  5. קוצצים את החלבונים לקוביות. חותכים את המלפפון החמוץ לקוביות.
  6. מסננים את הירקות המבושלים ומעבירים אותם לקערה גדולה. מוסיפים את החלבונים, המלפפון החמוץ והרוטב ומערבבים היטב (מירי עושה זאת בידיים).
  7. מוציאים עלים יפים וקטנים מהחסה העגולה, שישמשו כסירות, שוטפים אותם בעדינות ומייבשים. מניחים על כל סירה כף גדושה מהסלט ומסדרים בצלחת הגשה. מפזרים מעל בצל ירוק ומגישים.
    הגשה חגיגית של סלט קלאסי
    סירות של מירי כהן
    והכי טעים? עם ביס של מצה! צילום: אפיק גבאי

    רוצים עוד מתכונים לפסח? יונתן רושפלד ומירי כהן בחוברת מתכונים שכולה אוכל טעים וכשר לפסח! לחצו כאן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody