רקע מירי כהן

נקניק שוקולד כמו של פעם

לקינוח של נקניק שוקולד יש המון גרסאות, ומה שמשותף לכולן הוא השימוש בעוגיות ביסקוויט פריכות ושוקולד. וזאת הסיבה שאין בן אדם שלא יתאהב בקינוח הפשוט והמהמם הזה!
לקינוח של נקניק שוקולד יש המון גרסאות, ומה שמשותף לכולן הוא השימוש בעוגיות ביסקוויט פריכות ושוקולד. וזאת הסיבה שאין בן אדם שלא יתאהב בקינוח הפשוט והמהמם הזה!
  • מירי כהן
  • מרכיבים
    4
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    1181
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1181.0 קק״ל 1181.0 קק״ל
    פחמימות 121.0 גרם 121.0 גרם
    שומן 74.5 גרם 74.5 גרם
    נתרן 274.5 מ״ג 274.5 מ״ג
    חלבון 6.6 גרם 6.6 גרם
    סיבים תזונתיים 8.0 גרם 8.0 גרם
    שומן רווי 64.0 גרם 64.0 גרם
    כולסטרול 2.0 מ״ג 2.0 מ״ג
    סידן 68.1 מ״ג 68.1 מ״ג
    ברזל 6.9 מ״ג 6.9 מ״ג
    אשלגן 624.0 מ״ג 624.0 מ״ג
    אבץ 2.9 מ״ג 2.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    4
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    1181
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1181.0 קק״ל 1181.0 קק״ל
    פחמימות 121.0 גרם 121.0 גרם
    שומן 74.5 גרם 74.5 גרם
    נתרן 274.5 מ״ג 274.5 מ״ג
    חלבון 6.6 גרם 6.6 גרם
    סיבים תזונתיים 8.0 גרם 8.0 גרם
    שומן רווי 64.0 גרם 64.0 גרם
    כולסטרול 2.0 מ״ג 2.0 מ״ג
    סידן 68.1 מ״ג 68.1 מ״ג
    ברזל 6.9 מ״ג 6.9 מ״ג
    אשלגן 624.0 מ״ג 624.0 מ״ג
    אבץ 2.9 מ״ג 2.9 מ״ג
    סגור

לפעמים אני נכנסת למטבח במצב רוח נוסטלגי ומתחילה להכין מטעמים מהעבר הרחוק שלי כילדה, ומהעבר שלי כאמא לילדים שלי שהיו קטנים. נקניק שוקולד הוא לגמרי נוסטלגיה וזיכרון ילדות עבורי… ועכשיו אני מכינה אותו לנכדות שלי ויוצרת להן זיכרון ילדות. קינוח שלגמרי טעים לכולנו, קל להכנה וכל כך יפה להגשה- מסוג המאכלים הפשוטים והטעימים של פעם.

מצרכים

מצרכים


plus minus

ציפוי


אופן הכנה

  1. שוברים את העוגיות בעזרת הידיים לחתיכות בגודל בינוני. לחלופין ניתן להכניס אותן לשקית ולשבור בעזרת מערוך. מעבירים לקערה גדולה.
  2. שמים בסיר את הקצפת הצמחית והשוקולד המריר ומביאים לסף רתיחה על להבה נמוכה. מערבבים עד לקבלת קרם חלק.
  3. מוסיפים את הקרם החם לקערה ומערבבים היטב בעזרת כף עץ, ותוך כדי שוברים את החתיכות הגדולות של הפתי בר.
  4. פורשים ניילון נצמד על משטח עבודה ומסדרים את התערובת בפס עבה לאורכו באמצע.
  5. מכסים בניילון, מגלגלים לצורת נקניק ומהדקים היטב. מעבירים למקפיא למשך שעה או עד שהנקניק מתייצב לגמרי.
  6. מגלגלים את הנקניק הקר בקוקוס הטחון עד לציפוי מלא, חותכים ומגישים.
  7. שומרים את הנקניק שוקולד במקרר.
    נקניק שוקולדי
    כמה פשוט, ככה טעים. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינארי: מיכל לוי אלחלל

    שיבולת שועל, קקאו וחמאת בוטנים - עוגיות טבעוניות ללא אפייה

    חטיף מתוק ומושלם לכולם: רוקי רוד שוקולד לבן ואוראו

    5 דקות הכנה ויש לכם עוגיות גרנולה עם חמוציות - הכי הכי מתוקיות!

    עוגיות קונפטי: עוגיות חמאה עם סוכריות צבעוניות!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    עמוד מעריצות ללייני

    יצא מושלםםםםתודה למירי האלופה על המתכון המדהים

      Avatar
      מירי כהן

      בשמחה!! 🙂

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody