רקע מירי כהן

מרק חרירה: מלך המרקים המרוקאים

אחד המרקים הפופולריים ביותר מהמטבח המרוקאי, שנהוג להגיש בארוחה מפסקת או במוצאי יום כיפור. מרק סמיך, עשיר, מזין וממלא את הגוף באנרגיה וכוח
אחד המרקים הפופולריים ביותר מהמטבח המרוקאי, שנהוג להגיש בארוחה מפסקת או במוצאי יום כיפור. מרק סמיך, עשיר, מזין וממלא את הגוף באנרגיה וכוח
  • מירי כהן
  • מרכיבים
    17
  • הכנה שעה
    כולל שעה
  • קלוריות
    570
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 570.3 קק״ל 2851.5 קק״ל
    פחמימות 107.2 גרם 536.0 גרם
    שומן 44.0 גרם 219.8 גרם
    נתרן 1066.8 מ״ג 5333.9 מ״ג
    חלבון 56.1 גרם 280.6 גרם
    סיבים תזונתיים 57.6 גרם 288.0 גרם
    שומן רווי 30.4 גרם 151.9 גרם
    כולסטרול 29.2 מ״ג 146.0 מ״ג
    סידן 162.6 מ״ג 812.9 מ״ג
    ברזל 40.0 מ״ג 200.2 מ״ג
    אשלגן 1271.4 מ״ג 6357.0 מ״ג
    אבץ 33.0 מ״ג 164.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה שעה
    כולל שעה
  • קלוריות
    570
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 570.3 קק״ל 2851.5 קק״ל
    פחמימות 107.2 גרם 536.0 גרם
    שומן 44.0 גרם 219.8 גרם
    נתרן 1066.8 מ״ג 5333.9 מ״ג
    חלבון 56.1 גרם 280.6 גרם
    סיבים תזונתיים 57.6 גרם 288.0 גרם
    שומן רווי 30.4 גרם 151.9 גרם
    כולסטרול 29.2 מ״ג 146.0 מ״ג
    סידן 162.6 מ״ג 812.9 מ״ג
    ברזל 40.0 מ״ג 200.2 מ״ג
    אשלגן 1271.4 מ״ג 6357.0 מ״ג
    אבץ 33.0 מ״ג 164.8 מ״ג
    סגור

מרק חרירה מושלם שאמא שלי למדה מסבתא ודאגה ללמד אותי, ואני מלמדת את הבנות ובעתיד אלמד גם את הנכדות שלי. הכירו את המתכון של מרק חרירה חגיגי, עשיר ומשביע שעובר אצלנו במשפחה מדור לדור.

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
  2. מוסיפים לסיר את עלי הסלרי ועשבי התיבול ומערבבים.
  3. מוסיפים גם את העגבניות המגורדות, החומוס והעדשים, מתבלים ומערבבים היטב.
  4. שופכים לתוך הסיר את המים הרותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-30 דקות.
  5. מוסיפים את האטריות ומבשלים במשך 10 דקות נוספות.
  6. מערבבים את הקמח במעט מים, עד שאין גושים ומוסיפים את התערובת לסיר בהדרגה, תוך כדי ערבוב.
  7. מביאים לרתיחה (המרק אמור להסמיך) ומכבים את האש.
  8. מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם (אפשר להוסיף לתוך הסיר או לכל אחד בצלחת) ומגישים מיד.

    מרק חרירה טעים של מירי כהן
    הכי טעים! מרק חרירה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינארי: מיכל לוי אלחלל

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    שרית

    היי מירי, האם את ממליצה להשתמש מקופסת שימורים או מקפוא? לגבי החומוס תודה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody