רקע מירי כהן

לחמניות אווריריות ממולאות בשר

איך אפשר לשדרג עוד יותר לחמניות שמרים אווריריות מושלמות? מלאו אותן בתערובת בשר מתובלת ועשירה והתכוננו לקצור מחמאות!
איך אפשר לשדרג עוד יותר לחמניות שמרים אווריריות מושלמות? מלאו אותן בתערובת בשר מתובלת ועשירה והתכוננו לקצור מחמאות!
  • מירי כהן
  • מרכיבים
    17
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    273
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 273.3 קק״ל 6559.4 קק״ל
    פחמימות 44.7 גרם 1073.0 גרם
    שומן 20.4 גרם 490.7 גרם
    נתרן 615.3 מ״ג 14766.2 מ״ג
    חלבון 21.1 גרם 505.5 גרם
    סיבים תזונתיים 12.6 גרם 303.1 גרם
    שומן רווי 12.7 גרם 304.7 גרם
    כולסטרול 30.1 מ״ג 723.1 מ״ג
    סידן 22.9 מ״ג 550.4 מ״ג
    ברזל 12.4 מ״ג 296.9 מ״ג
    אשלגן 118.7 מ״ג 2849.4 מ״ג
    אבץ 12.9 מ״ג 310.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    273
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 273.3 קק״ל 6559.4 קק״ל
    פחמימות 44.7 גרם 1073.0 גרם
    שומן 20.4 גרם 490.7 גרם
    נתרן 615.3 מ״ג 14766.2 מ״ג
    חלבון 21.1 גרם 505.5 גרם
    סיבים תזונתיים 12.6 גרם 303.1 גרם
    שומן רווי 12.7 גרם 304.7 גרם
    כולסטרול 30.1 מ״ג 723.1 מ״ג
    סידן 22.9 מ״ג 550.4 מ״ג
    ברזל 12.4 מ״ג 296.9 מ״ג
    אשלגן 118.7 מ״ג 2849.4 מ״ג
    אבץ 12.9 מ״ג 310.6 מ״ג
    סגור

כשפרסמתי את המתכון של הלחמניות ממולאות בשר באינסטגרם, קיבלתי מאות הודעות ומיד הבנתי שמדובר בהצלחה! ברור, הרי אלה לחמניות שחומות ואווריריות שטומנות בתוכן הפתעה טעימה של מלית בשר מתובלת. אפשר להשתמש במתכון הבצק גם להפרשת חלה.

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית

ציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ולשים במשך כ-6-7 דקות.
  2. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כדקה, עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק.
  3. מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
  5. מוסיפים את הבשר, מערבבים ומטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים (מדי פעם שוברים את הגושים בעזרת בכף עץ). מתבלים, מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות. אם רוצים מוסיפים צנוברים. מצננים לגמרי.
  6. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מחלקים ל-24 חלקים שווים ומכדררים.
  7. מרפדים תבנית בנייר אפייה. 
  8. מרכיבים את הלחמניות: משטחים כדור בצק לעיגול, שמים במרכז כף מהמילוי וסוגרים את העיגול לשקית. מהדקים היטב ומכדררים שוב לצורת כדור. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמילוי.
  9. מסדרים את הכדורים בתבנית עם התפר כלפי מטה. מכסים במגבת ומתפיחים במשך כ-15 דקות.
  10. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 
  11. מברישים את הלחמניות בביצה, מפזרים מעל שומשום ואופים במשך כ-30-35 דקות או עד שהן תופחות ומשחימות יפה. אם הן משחימות מהר מדי בחלק העליון, מכסים את התבנית בנייר כסף וממשיכים לאפות עד שהלחמניות מוכנות.

    לחמניות אווריריות ממולאות בשר 2
    לחמניות עם הפתעה, מדובר בהצלחה! צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינארי: מיכל לוי אלחלל

    עוד מתכונים של לחמניות מושלמות שאתם חייבים לנסות להכין!

    תגובות (21)

    Avatar

      Avatar
      Manar Mouslah

      שלום מירי , אני מעוניינת להכין את המתכון , האם ניתן להקפיא אחרי ההכנה ?

        Avatar
        מירי כהן

        כן בוודאי, ניתן להקפיא אחרי האפייה.

        Avatar
        אודליה וילנר

        האם אפשר להמיר בקמח כוסמין מלא?

        Avatar
        מירי כהן

        לא הייתי ממירה יותר מ-50% מהקמח בקמח כוסמין מלא

    הצג עוד

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody