רקע מירי כהן

בוריקה עם פירה, בשר וביצה

ארוחת צהריים בשרית מושלמת בקלי קלות! בוריקה - עלה סיגר קריספי מבחוץ במילוי רך מבפנים של פירה תפוחי אדמה, בשר טחון וביצה ומטוגן בשמן חם, פשוט מעדן
ארוחת צהריים בשרית מושלמת בקלי קלות! בוריקה - עלה סיגר קריספי מבחוץ במילוי רך מבפנים של פירה תפוחי אדמה, בשר טחון וביצה ומטוגן בשמן חם, פשוט מעדן
  • מירי כהן
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    643
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 643.4 קק״ל 2573.6 קק״ל
    פחמימות 97.6 גרם 390.5 גרם
    שומן 85.8 גרם 343.4 גרם
    נתרן 1295.5 מ״ג 5181.8 מ״ג
    חלבון 104.8 גרם 419.2 גרם
    סיבים תזונתיים 60.1 גרם 240.5 גרם
    שומן רווי 69.1 גרם 276.2 גרם
    כולסטרול 469.3 מ״ג 1877.1 מ״ג
    סידן 117.6 מ״ג 470.5 מ״ג
    ברזל 64.4 מ״ג 257.6 מ״ג
    אשלגן 505.8 מ״ג 2023.3 מ״ג
    אבץ 68.9 מ״ג 275.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    643
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 643.4 קק״ל 2573.6 קק״ל
    פחמימות 97.6 גרם 390.5 גרם
    שומן 85.8 גרם 343.4 גרם
    נתרן 1295.5 מ״ג 5181.8 מ״ג
    חלבון 104.8 גרם 419.2 גרם
    סיבים תזונתיים 60.1 גרם 240.5 גרם
    שומן רווי 69.1 גרם 276.2 גרם
    כולסטרול 469.3 מ״ג 1877.1 מ״ג
    סידן 117.6 מ״ג 470.5 מ״ג
    ברזל 64.4 מ״ג 257.6 מ״ג
    אשלגן 505.8 מ״ג 2023.3 מ״ג
    אבץ 68.9 מ״ג 275.6 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

פירה

בשר טחון


אופן הכנה

  1. בסיר עם מים רותחים מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים.
  2. מסננים את תפוחי האדמה, מעבירים לקערה ומועכים לפירה. מוסיפים את אבקת מרק העוף והמלח ומערבבים. מניחים בצד.
  3. מטגנים במחבת את הבצל עם מעט שמן. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים כל הזמן. מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לטגן את הבשר עד השחמה. מעבירים לקערה ומניחים בצד.
  4. מכינים את הקערה עם פירה תפוחי האדמה, הקערה עם הבשר הטחון, קערה עם ביצה (לכל בוריקה שוברים ביצה אחת) ועלה הסיגר.
  5. מניחים עלה סיגר על משטח העבודה, שמים על החצי שלו שקרוב אלינו את הפירה, בשר טחון מעל, באמצע הבשר מניחים את הביצה וסוגרים את העלה לחצי מעל המילוי.
  6. מטגנים את עלה הסיגר הממולא במחבת עם שמן חם בגובה של כ-2 ס”מ. מטגנים במשך כמה דקות מכל צד עד הזהבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (14)

Avatar

    Avatar
    נוגה

    היי מירי קודם כל אין עליך.. את מקסימה ותודה רבה על כל המאכלים שאת מעלה ..

      Avatar
      מירי כהן

      תודה רבה נוגה!

    Avatar
    תקוה שמואל

    מה המתכון של עלי הבוריקה

      Avatar
      מערכת Foody

      עלי סיגר מוכנים מראש

    Avatar
    שיפי

    תודה על המתכון , רציתי לשאול , איך מכניסים את כל העלה סיגר הזה למחבת בלי שנשפך ממנו?(אני מכינב בד”כ בריק רק עם ביצה וגם אז אני שופכת את הביצה רק כשחצי מהסיגר כבר בתוך המחבת.

      Avatar
      אתי

      מצטרפת לשאלה, איך זה לא נשפך? כי גם אני שמכינה רק עם ביצה, לא מצליחה לטגן בלי שנשפך ニ תודה.

      Avatar
      מירי כהן

      היי אתי, אם את לא מצליחה להעביר את עלה הסיגר המקופל למחבת בלי שהביצה תישפך, אז אפשר להניח את החצי עלה סיגר בתוך המחבת, לשפוך במהירות את הביצה לבפנים ורק אז לסגור את העלה סיגר.

      Avatar
      מירי כהן

      היי שיפי, אין צורך להכניס את כל העלה סיגר למחבת. מקפלים את העלה סיגר לחצי ורק אז מטגנים במחבת.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody