רקע מירי כהן

ארטישוק ממולא בשר וכרפס

בפסח כוכב שולחן החג שלנו הוא תבשיל מסורתי של ארטישוקים ממולאים בבשר וסלרי. יש בו את כל הירקות האביביים העונתיים, והוא טעים ומפנק במיוחד
בפסח כוכב שולחן החג שלנו הוא תבשיל מסורתי של ארטישוקים ממולאים בבשר וסלרי. יש בו את כל הירקות האביביים העונתיים, והוא טעים ומפנק במיוחד
  • מירי כהן
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    1012
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1012.2 קק״ל 6073.0 קק״ל
    פחמימות 547.5 גרם 3285.0 גרם
    שומן 571.1 גרם 3426.7 גרם
    נתרן 1642.0 מ״ג 9851.7 מ״ג
    חלבון 584.7 גרם 3508.1 גרם
    סיבים תזונתיים 542.9 גרם 3257.7 גרם
    שומן רווי 551.1 גרם 3306.9 גרם
    כולסטרול 693.3 מ״ג 4160.0 מ״ג
    סידן 609.8 מ״ג 3659.1 מ״ג
    ברזל 549.4 מ״ג 3296.1 מ״ג
    אשלגן 1190.5 מ״ג 7143.0 מ״ג
    אבץ 552.8 מ״ג 3316.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    1012
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1012.2 קק״ל 6073.0 קק״ל
    פחמימות 547.5 גרם 3285.0 גרם
    שומן 571.1 גרם 3426.7 גרם
    נתרן 1642.0 מ״ג 9851.7 מ״ג
    חלבון 584.7 גרם 3508.1 גרם
    סיבים תזונתיים 542.9 גרם 3257.7 גרם
    שומן רווי 551.1 גרם 3306.9 גרם
    כולסטרול 693.3 מ״ג 4160.0 מ״ג
    סידן 609.8 מ״ג 3659.1 מ״ג
    ברזל 549.4 מ״ג 3296.1 מ״ג
    אשלגן 1190.5 מ״ג 7143.0 מ״ג
    אבץ 552.8 מ״ג 3316.6 מ״ג
    סגור

ראשי ארטישוק ממולאים בבשר עם אפונה וסלרי, זה תבשיל מסורתי לחג הפסח, מדהים ביופיו ובטעמו. אפשר להשתמש בראשי ארטישוק טריים שיש בשווקים בשפע בעונה הזו, או בראשי ארטישוק קפואים.

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלית

רוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את מלית הבשר: שמים בקערת מעבד מזון את הפטרוזיליה, הבצל ותפוח האדמה וטוחנים לתערובת דקה.
  2. מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר, את קמח המצה וכל התבלינים ולשים היטב לתערובת אחידה ודביקה.
  3. ממלאים את ראשי הארטישוק בכדורי תערובת הבשר ומהדקים היטב. מהשאריות אפשר להכין קציצות וגם אותן להכניס לתבשיל. שומרים בצד.
  4. מחממים שמן בסיר גדול ורחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  5. מוסיפים את כל התבלינים והמים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  6. מוסיפים את ראשי הארטישוק הממולאים, מפזרים ביניהם את האפונה והסלרי ומערבבים בעדינות.
  7. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 30-35 דקות, עד שהבשר מוכן והרוטב מתחיל להסמיך. מגישים מיד.

    ארטישוק ממולא מירי כהן
    מי יכול לסרב לארטישוק ממולא? צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינארי: מיכל לוי אלחלל

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    רחלי מנסור

    ערב טוב אפשר במקום הקמח מצה לשים קמח תפוחי אדמה או פירורי לחם?

      Avatar
      מירי כהן

      כן, אפשרי!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody